Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

05 Δεκεμβρίου 2016

Όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική απεργία στις 8 Δεκέμβρη στις 10.30 στο παλιό ΕΚΖ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 04/12/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 74
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική απεργία στις 8 Δεκέμβρη στις 10.30 στο παλιό ΕΚΖ»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ που σε συνέχεια των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων, φέρνει έναν ακόμα αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Νέες αυξήσεις στους φόρους και περικοπές σε συντάξεις προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2017. Την ίδια στιγμή προβλέπεται στον προϋπολογισμό ανάπτυξη 2,7%, γεγονός που αποδεικνύει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ότι η ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλίων έχει προϋπόθεση το χτύπημα των λαϊκών κατακτήσεων.

Στον τομέα της παιδείας, η υποχρηματοδότηση συνεχίζεται για μία ακόμη χρονιά, ενώ αύξηση εμφανίζουν μόνο οι τομείς που αποτελούν χώρους ενδιαφέροντος του κεφαλαίου: η ΓΓ Έρευνας και Τεχνολογίας και η δια βίου μάθηση.


Η βεντάλια της ολομέτωπης επίθεσης μονοπωλίων-ΕΕ-συγκυβέρνησης, ολοκληρώνεται με τη νέα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Για τους λόγους αυτούς καλούμαστε να δώσουμε το «παρών» στη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 Δεκέμβρη που έχει κηρυχθεί σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αντίστοιχα. Μαζί με τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση του κεφαλαίου και να οικοδομήσουμε τις προϋποθέσεις αντεπίθεσης και επανάκτησης των δικαιωμάτων μας.

Το Δ.Σ.



LinkWithin