Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

18 Ιανουαρίου 2017

Συλλαλητήριο την Πέμπτη 19/01 στις 11 πμ στην Περιφέρεια – 3ωρη στάση εργασίας 11.00-14.00. Εδώ και τώρα επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 17/01/2017
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 01
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Συλλαλητήριο την Πέμπτη 19/01 στις 11 πμ στην Περιφέρεια – 3ωρη στάση εργασίας 11.00-14.00. Εδώ και τώρα επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ προκηρύσσει την Πέμπτη 19/01 3ωρη στάση εργασίας (11.00-14.00) και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην έδρα της Περιφέρειας, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του ΕΚΖ για το ζήτημα του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Το ΓΝΝ Ζακύνθου βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Μετά το τραγικό περιστατικό της περσινής χρονιάς όπου συμπολίτισσά μας έχασε τη ζωή της, τα χειρουργεία παραμένουν κλειστά, με αποτέλεσμα για τις χειρουργικές επεμβάσεις να καθίσταται αναγκαία η διακομιδή εκτός Ζακύνθου.


Η δραματική κατάσταση στον τομέα Υγείας πανελλαδικά αλλά και στο νησί μας ειδικότερα δεν είναι τυχαία. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑ.ΣΟ.Κ. έβαλαν στο στόχαστρό τους την Υγεία με στόχο να παραδώσουν άλλον ένα τομέα στο κεφάλαιο προκειμένου αυτό να κερδοφορήσει. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, η οποία αδιαφορεί για το γεγονός ότι εδώ και πάνω από ένα μήνα, τα χειρουργεία δε λειτουργούν.

Την ίδια στιγμή «ξεφυτρώνουν» ιδιωτικές δομές υγείας, με στόχο να υποκαταστήσουν τις λειτουργίες των Νοσοκομείων πανελλαδικά αλλά και τοπικά. Είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων διαχρονικά η εμπορευματοποίηση της Υγείας και η απώλεια του όποιου δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της είχε απομείνει.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική που παραδίδει τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας στο κεφάλαιο και η οποία υλοποιείται διαχρονικά από την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις διαχρονικά, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ καλεί σε συναγερμό τα μέλη του σωματείου. Από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και κρατικό τομέα, τους ανέργους, τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους πρέπει να απαιτήσουμε:

·                Άμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων με τη διασφάλιση όλων των απαιτούμενων προϋποθέσεων.
·                Να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ με γιατρούς και ασθενοφόρα και να μην εκβιάζονται οι γιατροί του νοσοκομείου να αφήνουν κενή την θέση τους, προκειμένου να μεταφέρουν περιστατικά εκτός του νησιού. Είναι υποχρέωση του ΕΚΑΒ η διακομιδή των ασθενών εκτός Ζακύνθου.
·                Μόνιμες υποδομές για τους χιλιάδες κατοίκους και για τους επισκέπτες του νησιού μας.
·                Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) η οποία παρόλο που είναι πλήρως εξοπλισμένη με 5 κρεβάτια, δεν έχει λειτουργήσει ούτε μία ώρα λόγω έλλειψης προσωπικού!
·                Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών στο ΓΝΝ Ζακύνθου
·                Εξοπλισμός του Νοσοκομείου με Μαγνητικό Τομογράφο
·                Πλήρης στελέχωση και λειτουργία των Κέντρων Υγείας στο νησί.

Απαιτούμε να λειτουργήσει το νοσοκομείο σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νησιού.

Η Υγεία είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα.

Το Δ.Σ.


LinkWithin