Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

31 Μαρτίου 2017

Ενημερωτικό σημείωμα για την κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ την Πέμπτη 30/3

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 31/03/2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:24

Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν:
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Ενημερωτικό σημείωμα για την κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ την Πέμπτη 30/3»

Την Πέμπτη 30/3 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο παράρτημα Ζακύνθου του ΟΑΕΔ. Στην προϊσταμένη της υπηρεσίας επιδόθηκε το υπόμνημα με τα αιτήματα του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ, το οποίο θα προωθήσει στο Υπουργείο Εργασίας. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:
1)   Για το επίδομα ανεργίας: δεν υπάρχει για την ώρα κάποια θετική εξέλιξη, όσον αφορά τους όρους με τους οποίους θα λαμβάνεται το επίδομα, διατηρούνται δηλαδή όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που στερούν από πολλούς ανέργους το επίδομα. Επιπλέον ανέφερε για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, υπάρχει νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας συνδέεται με την υποχρέωση του ανέργου να αποδεικνύει ότι αναζητά εργασία. Μολονότι η ρύθμιση αυτή στη χώρα μας δεν ισχύει για ανέργους του δημοσίου τομέα, η ίδια η προϊσταμένη τόνισε ότι κάτι τέτοιο ισχύει στις χώρες της ΕΕ
2)   Για τις άδειες: ανέφερε ότι δεν αποτελούν αρμοδιότητα του ΟΑΕΔ ή του Υπουργείου Εργασίας και ότι το καθεστώς τους είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Ο αγώνας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση και η εξομοίωσή τους με αυτά των αναπληρωτών δε σταματά εδώ. Οι ανάγκες των εργαζομένων στην εκπαίδευση (μονίμων και αναπληρωτών) αλλά και όλων των εργαζομένων γενικότερα δε μπορεί να μπαίνουν στον «κόφτη» της δημοσιονομικής προσαρμογής της εκάστοτε κυβέρνησης.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα κινητοποίηση για τα ζητήματα των αναπληρωτών στην Περιφέρεια.


Το Δ.Σ.


LinkWithin