Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

04 Απριλίου 2017

Συλλαλητήριο 7 Απρίλη στις 7.30 το βράδυ στην πρώην Νομαρχία ενάντια στα νέα μέτρα

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 04/4/2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:25

Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:

ΘΕΜΑ: «Συλλαλητήριο 7 Απρίλη στις 7.30 το βράδυ στην πρώην Νομαρχία ενάντια στα νέα μέτρα»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, γονείς, μαθητές.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σας καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΕΚΖ την Παρασκευή 7 Απρίλη στις 7.30 (ημέρα συνεδρίασης του eurogroup) στην πρώην Νομαρχία, ενάντια στα νέα μέτρα που έρχονται. Τα ήδη κουτσουρεμένα δικαιώματά μας δέχονται νέα επίθεση από Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ.
Αιχμή του δόρατος της επίθεσης είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου, οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, η ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, ο υποκατώτατος μισθός, οι μόνιμοι "κόφτες", η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, οι νέες ιδιωτικοποιήσεις. Στην εκπαίδευση ρητά ομολογεί η κυβέρνηση ότι η εφαρμογή του 3ου Μνημονίου συνεπάγεται ότι δε θα γίνουν διορισμοί μονίμων μέχρι το 2019, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθεί να προκαλέσει εμφύλιο μεταξύ των συναδέλφων με το δήθεν επιχείρημα ότι πρέπει να μπει τάξη στη μοριοδότηση! Ταυτόχρονα, πάγιος παραμένει ο στόχος να περιοριστούν στο ελάχιστο οι προσλήψεις αναπληρωτών. Η φετινή χρονιά, με τις γνωστές πρακτικές (μείωση ωρολογίου προγράμματος στα γυμνάσια, ενοποιήσεις τομέων στα ΕΠΑΛ, κατάργηση 3ώρου για τους υπευθύνους ΣΕΦΕ και ΣΕΠΕΗΥ) οδήγησε σε 4.000 προσλήψεις λιγότερες σε σχέση με την περσινή και το αποδεικνύει περίτρανα.

Στο στόχαστρό τους μπαίνει η συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα στην απεργία και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Για την εμπέδωση των αναγκαίων προϋποθέσεων για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων προετοιμάζουν τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, δηλαδή ζωνών με εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.

Το 4ο μνημόνιο βρίσκεται ήδη στα σκαριά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θα έχει κοινό παρονομαστή με τα τρία προηγούμενα: τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Την ίδια στιγμή καλλιεργεί την αυταπάτη της «δίκαιης» ανάπτυξης, από την οποία υποτίθεται θα ωφεληθούν και οι μεγάλοι επιχειρηματίες και ο λαός. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και ασήκωτος, όποτε κι αν το φέρουν, και θα έχει μοναδικό παραλήπτη το λαό.

Το παραμύθι με τα «μέτρα και αντίμετρα» δε μας πείθει, ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να μας αφαιρέσουν μισθούς και δικαιώματα από τη μία τσέπη για να μας τα δώσουν από την άλλη.


Συνάδελφοι – συναδέλφισσες, ήρθε η ώρα να δώσουμε τέλος στις αυταπάτες και την αναμονή. Η συσπείρωση στο σωματείο και η συμπόρευση με τα κοινωνικά στρώματα που αντικειμενικά είναι σύμμαχοί μας (εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες) με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και σε ρήξη με όσους μας καλούν να ζήσουμε με όρους δουλείας, είναι η μοναδική εγγύηση για την επίτευξη των στόχων και του εκπαιδευτικού κινήματος.

Η μεγαλειώδης απεργιακή κινητοποίηση για τα ζητήματα των σκουπιδιών και του Νοσοκομείου απέδειξε ότι η μαζικότητα, οι αποφάσεις μέσα από τα συλλογικά όργανα, η οργάνωση στα σωματεία, η πλατιά ενημέρωση είναι ο δρόμος για την κατάκτηση των δίκαιων αιτημάτων μας και παρακαταθήκη για τους αυριανούς αγώνες.

Τον ίδιο δρόμο πρέπει πορευτούμε τα κοινωνικά σύμμαχα στρώματα και στις 7 Απρίλη ενάντια σε όσους μας θέλουν δούλους τον 21ο αιώνα

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ 7:30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ πρώην ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Το Δ.Σ.

\

LinkWithin