Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

27 Απριλίου 2017

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά – “Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά” - 3ήμερο δράσης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 27/4/2017
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 31
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά – “Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά” - 3ήμερο δράσης»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές σε κοινή, με τα σωματεία του ιδιωτικού Τομέα και το Εργατικό Κέντρο, Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα 1η Μάη στις 10 π.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο

Συνάδελφοι,
Και η φετινή εργατική Πρωτομαγιά θα τιμηθεί εν μέσω σφοδρών επιθέσεων που δέχεται ο κλάδος μας αλλά και το σύνολο των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων. Τα νέα μέτρα που μαγειρεύει η συγκυβέρνηση από κοινού με τους εταίρους της (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) στρέφονται ενάντια στα συμφέροντά μας, ενάντια στα δικαιώματά μας.

Στο πλαίσιο της γενικότερης δημοσιονομικής προσαρμογής, ετοιμάζονται:
·       Αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, με σκοπό «οι πάντες να διδάσκουν τα πάντα»
·       Περαιτέρω μείωση προσλήψεων των αναπληρωτών με απώτερο στόχο την ελαχιστοποίηση των προσλήψεων.
·       Στοίβαγμα μαθητών στις τάξεις
·       Υποβάθμιση του όποιου δωρεάν χαρακτήρα έχει απομείνει στην Παιδεία
·       Συγχωνεύσεις ειδικοτήτων
·       Μείωση εισοδήματος μέσα από την αύξηση φορολογίας και τη μείωση του αφορολόγητου

Τα μέτρα αυτά έχουν διπλό στόχο: τόσο το να οδηγηθεί μεγάλη μάζα μαθητών πρόωρα στην κατάρτιση και στα φτηνά μεροκάματα ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες, όσο και το να μειωθούν οι δαπάνες για την Παιδεία, ώστε να περισσέψουν χρήματα για να δοθούν στα ελληνικά μονοπώλια και στους ξένους δανειστές τους. Μονά-ζυγά δικά τους δηλαδή!


Στο ίδιο πλαίσιο της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλίων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ετοιμάζει καινούργια συμφωνία για τη ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας και προλειαίνει το έδαφος για ίδρυση νέας στην Κάρπαθο. Συνειδητά η συγκυβέρνηση βάζει τη χώρα και το λαό σε όλο και πιο επικίνδυνα και αχαρτογράφητα νερά, μόνο και μόνο για να βρει διεξόδους επένδυσης και κερδοφορίας το ελληνικό κεφάλαιο υπό το βάρος της κρίσης και για να αναβαθμιστεί στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας στην περιοχή μας. Θύματα τέτοιων σχεδιασμών έχουν πέσει και οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής που αναγκάζονται στη μετανάστευση και την προσφυγιά.

Απέναντι σε αυτούς που τσακίζουν τη ζωή μας σήμερα και θα ζητήσουν αύριο το αίμα μας στα πεδία των πολέμων τους δήθεν στο όνομα της «εθνικής ενότητας», αντιτάσσουμε το σύνθημα: «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ απέναντι σε αυτές τις κυβερνητικές κατευθύνσεις:

1) προκηρύσσει 24ωρη απεργία με ανοιχτή ημερομηνία όποια μέρα τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει τα νέα επώδυνα μέτρα. Στο κάλεσμα συναίνεσης της κυβέρνησης στους εργαζομένους, τους ανέργους, τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, λαό να δεχτούν τη σφαγή τους για τα συμφέροντα των μονοπωλίων απαντάμε με ενότητα των θυμάτων της εκμετάλλευσης ενάντια στους εκμεταλλευτές τους.

2) Για την 1η Μάη συμμετέχουμε στο τριήμερο δράσης που οργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου με το εξής πρόγραμμα:

-     Σαββάτο 29 Απρίλη 11.30πμ στο Cine Foskolos προβολή αντιπολεμικής ταινίας
-     Κυριακή 30 Απρίλη 11.00 πμ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.
-     Δευτέρα 1η Μάη συγκέντρωση στο παλιό Εργατικό Κέντρο ώρα 10πμ.

Το Δ.Σ.

LinkWithin