Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

25 Μαΐου 2018

Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό τη νέα δολοφονική επίθεση του κράτους - τρομοκράτη του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 24/5/2018
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 27
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr



ΘΕΜΑ: «Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό τη νέα δολοφονική επίθεση του κράτους - τρομοκράτη του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ καταγγέλλει το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ που κλιμακώνει τη δολοφονική του βία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, τη σφαγή Παλαιστινίων με εν ψυχρώ δολοφονίες δεκάδων άοπλων διαδηλωτών, ενθαρρυμένο από την προκλητική στήριξη των ΗΠΑ που αποφάσισαν να μεταφέρουν την πρεσβεία του από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες αγωνιστών, -που σήμερα μόνο έχουν φτάσει τις 59 και τους 2770 τραυματίες, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την προσπάθεια ταύτισης του "θύτη" με το "θύμα". Είναι πρόσφατο το κατάπτυστο ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ούτε λίγο ούτε πολύ ρίχνει το φταίξιμο στους αγωνιστές Παλαιστίνιους που αναγκάζουν τους Ισραηλινούς να τους δολοφονούν!

Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους και νέους της πόλης μας, να συνεχίσουν τη στήριξη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, που διεκδικώντας τη δική τους πατρίδα έρχονται αντιμέτωποι με την κρατική βία, τις δολοφονίες και τις φυλακίσεις εκ μέρους του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ενισχύει την πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.

Υποστηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και αγωνιζόμαστε για τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μιλήσουν στους μαθητές μας για το δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και να εκφράσουν την πολύμορφη αλληλεγγύη τους με όλες τις μορφές.

Τέλος καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει την απόφαση που έλαβε το ελληνικό κοινοβούλιο το 2015 για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.




LinkWithin