Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

29 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση για τους αναπληρωτές που δικαιώθηκαν δικαστικά

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 28/6/2018
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 28
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr



ΘΕΜΑ: «Ανακοίνωση για τους αναπληρωτές που δικαιώθηκαν δικαστικά»

Τα τελευταία χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί περίπου 30.000 εκπαιδευτικοί, ενώ παράλληλα προσλαμβάνονται κάθε χρόνο πάνω από 23.000 συμβασιούχοι για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία, παραμένοντας και πάλι χιλιάδες κενά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Κανένα σχολείο δε λειτουργεί πλήρως για μεγάλο χρονικό διάστημα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ιδιαίτερα χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι είτε έξω από τη δημόσια ειδική αγωγή, είτε παραμένουν αβοήθητα, τα τμήματα είναι 25άρια και 28άρια. Αυτή η κατάσταση τσακίζει τα σχολεία και τη ζωή χιλιάδων συμβασιούχων εκπαιδευτικών, χτυπάει το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Το τελευταίο διάστημα κάτω από το βάρος των μεγάλων κινητοποιήσεων για τα δικαιώματα των αναπληρωτών συναδέλφων αλλά και μετά από την δικαστική προσφυγή επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 2008 αναγνωρίζεται σε αυτούς το δικαίωμα διορισμού τους.


Από το Δεκέμβριο του 2017 μέχρι σήμερα έχει εκδοθεί από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (ΔΕΑ) μια σειρά δικαστικών αποφάσεων που αναγνωρίζουν το δικαίωμα διορισμού σε εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε νηπιαγωγούς, επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ τονίζει ότι οι αποφάσεις αυτές αφορούν ελάχιστους συναδέλφους και απαιτεί την άμεση πρόσληψή τους.

Παράλληλα ΑΠΑΙΤΕΙ:

·         καθώς ο αριθμός των δικαιωθέντων  εκπαιδευτικών είναι μικρός, την πραγματοποίηση μαζικών και μόνιμων διορισμών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στην εκπαίδευση.
·         Να εξισωθούν τα δικαιώματα των συμβασιούχων εκπαιδευτικών με των μονίμων. Να εξισωθούν όλες οι άδειες με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
·         Να ληφθούν μέτρα μέριμνας για τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς με την εξασφάλιση στέγασης, σίτισης και μετακίνησης.



LinkWithin