Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

03 Δεκεμβρίου 2018

Ψήφισμα αναφορικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο Ζακύνθου


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 29/11/2018
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 48
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Ψήφισμα αναφορικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο Ζακύνθου»

Με αφορμή την κατάσταση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και την καταγγελία των εργαζομένων του Νοσοκομείου για κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής, τη μη περαιτέρω δυνατότητα θεραπείας επιπλέον ασθενών στη μονάδα τεχνητού νεφρού, τις ελλείψεις προσωπικού και τη γενικότερη υποχρηματοδότηση, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ απαιτεί κατηγορηματικά από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Υγείας:

·       Να γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να μην κλείσει η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ζακύνθου.
·       Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις με σκοπό να καλυφθούν όλα τα κενά σε γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για την σωστή λειτουργία του νοσοκομείου προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της Ζακύνθου.
·       Στελέχωση με προσωπικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
·       Πλήρης και σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός σε κάθε κλινική
·       Να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες υγείας, να καταργηθούν τα χαράτσια στην υγεία
·       Να εξοπλιστεί το Νοσοκομείο με μαγνητικό τομογράφο.
·       Λειτουργία και στελέχωση των πρωτοβάθμιων κέντρων του νησιού. 
·       Άμεση λειτουργία  της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και προσλήψεις μονίμου προσωπικού, που παρά τις συχνές εξαγγελίες βουλευτή και υπουργών της κυβέρνησης παραμένει ερμητικά κλειστή με τον εξοπλισμό να φθείρεται από την αχρηστία..


Η ύπαρξη ενός δημόσιου Νοσοκομείου σύγχρονου, ασφαλούς, πλήρως επανδρωμένου σε προσωπικό και πλήρως εξοπλισμένου σε υποδομές και σύγχρονης τεχνολογίας μηχανήματα αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου. Με τις ζωές μας δεν ανεχόμαστε παιχνίδια. Ειδικά μετά τους πρόσφατους σεισμούς, η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου καθίσταται κομβικής σημασίας για την έγκαιρη αντιμετώπιση πιθανών τραυματισμών.



LinkWithin