Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

03 Δεκεμβρίου 2018

Άμεση απόσυρση του άρθρου για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 29/11/2018
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 49
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Άμεση απόσυρση του άρθρου για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία»

Το περιεχόμενο του άρθρου 40 που εισάγεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας "Συνέργειες Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλες διατάξεις" είναι άλλο ένα χτύπημα στα Μουσικά και τα Καλλιτεχνικά Σχολεία και επιφέρει αλλαγές στη λειτουργία, το χαρακτήρα και τον προσανατολισμό τους. Τα Σχολεία αυτά αντιμετωπίζουν με ευθύνη του Υπουργείου τεράστια προβλήματα που ξεκινούν από τη συνειδητή και σκόπιμη υποστελέχωσή τους σε προσωπικό και φτάνουν μέχρι την έλλειψη διδακτικών εγχειριδίων για τους μαθητές.

Είναι σαφές από την αντίδραση των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών ότι οι επιχειρούμενες αλλαγές είναι αρνητικές. Η στόχευση που εξυπηρετεί το συγκεκριμένο άρθρο δεν έχει σχέση με τη βελτίωση της κατάστασης στα Μουσικά Σχολεία, δηλαδή με την πλήρη κάλυψη σε εκπαιδευτικούς Γενικής Παιδείας, Μουσικών οργάνων και άλλων ειδικοτήτων, την πιστοποίηση των σπουδών των αποφοίτων, τη χορήγηση δωρεάν βιβλίων για τα ειδικά μαθήματα, για την αναγκαία χρηματοδότηση ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές τους ανάγκες και η αγορά εκπαιδευτικού υλικού.


Η πρόταση του Υπουργείου μετατρέπει τη Μουσική Εκπαίδευση σε απλή ενθάρρυνση, ενώ επιπλέον καταργείται το αναλυτικό πρόγραμμα για τα μαθήματα Αισθητικής Παιδείας. Φυσικά όλες αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων για να εμφανιστούν τα πολυδιαφημισμένα πρωτογενή πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ απαιτεί την άμεση απόσυρση του άρθρου 40, το οποίο αποτελεί πλήγμα για τη Μουσική και την Καλλιτεχνική Παιδεία γενικότερα.




LinkWithin