Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

12 Νοεμβρίου 2019

Για τα προβλήματα στη μισθοδοσία των αναπληρωτών


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 11/11/2019
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 60
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Για τα προβλήματα στη μισθοδοσία των αναπληρωτών»

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο εμπαιγμός με τη μισθοδοσία των αναπληρωτών επανέρχεται. Ενώ οι Διευθύνσεις έχουν στείλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το ΥΠΑΙΘ, με βάση την απάντηση που δίνουν οι ίδιες οι διευθύνσεις, δεν έχει υπογράψει και δεν έχει αποστείλει τις εντολές μισθοδοσίας!

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ανασφάλεια στους δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους που αντιμετωπίζουν ούτως ή άλλως σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης μιας και τα έξοδα για στέγη, διατροφή και μετακίνηση «τρέχουν».

Πραγματικά η ταλαιπωρία για τους συναδέλφους που κάθε χρόνο χρειάζεται προσαρμόζουν της ζωή τους στα «νέα δεδομένα» δεν έχει τέλος.

Άμεσα το ΥΠΑΙΘ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της καθυστέρησης της μισθοδοσίας των συναδέλφων μας αναπληρωτών. Να υπάρχει κάθε μήνα σταθερή ημερομηνία καταβολής του μισθού των αναπληρωτών.

Δεν αρκούμαστε απλά στην έγκαιρη καταβολή ενός μισθού που μόλις μπαίνει «κάνει φτερά» από τα τεράστια έξοδα!!

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των αναπληρωτών, ειδικά όσων εργάζονται μακριά από τον τόπο τους. Να εξασφαλιστεί δωρεάν μεταφορά και σίτιση. Να δοθεί άμεσα επιδότηση ενοικίου.


Παλεύουμε για εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών συναδέλφων.

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων αναπληρωτών! 


LinkWithin