Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

18 Δεκεμβρίου 2021

Δωρεάν Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για μαθητές και εκπαιδευτικούς από το ΕΚΑΒ στα σχολεία

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος 16/12/2021

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 02

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

 

ΘΕΜΑ: «Δωρεάν Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για μαθητές και εκπαιδευτικούς από το ΕΚΑΒ στα σχολεία»

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η αναγκαιότητα ύπαρξης μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα σχολεία για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών είναι δεδομένη, αναγκαιότητα που έγινε ακόμα πιο προφανής την τελευταία διετία της πανδημίας. Η ευθύνη των κυβερνήσεων, που αφήνουν τα σχολεία αστελέχωτα από μια τόσο απαραίτητη ειδικότητα που μπορεί να σώσει ζωές μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων είναι διαχρονική και βαρύτατη.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ θεωρεί τεράστιο αυτό κενό και συναισθανόμενο την ανάγκη να αποκτήσουν οι μαθητές μας τις απαραίτητες γνώσεις Πρώτων Βοηθειών τόσο για τη σχολική όσο και για τη μετέπειτα ζωή τους ήρθε σε επικοινωνία με το ΕΚΑΒ Ζακύνθου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ, ενημερώνει τους συναδέλφους ότι η εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ (επαγγελματίες διασώστες και πλήρωμα) δύναται, κατόπιν συνεννόησης με τους συλλόγους διδασκόντων και τους δ/ντές των σχολείων, να προχωρήσουν ΔΩΡΕΑΝ σε παρουσιάσεις-σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών προς τους μαθητές και τους συναδέλφους στο χώρο του σχολείου τους.

Οι παρουσιάσεις-σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών περιλαμβάνουν πολύ χρήσιμες και απαραίτητες τεχνικές που είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε εμείς και οι μαθητές μας και οι οποίες κυριολεκτικά μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:

·         Πρώτες Βοήθειες για ανακοπή καρδιάς

·         Πρώτες Βοήθειες σε περίπτωση πνιγμού και πνιγμονής (ξένο σώμα από παιχνίδι ή τροφή)

·         Πρώτες Βοήθειες για αντιμετώπιση αιμορραγίας, τραύματος


Όσοι σύλλογοι διδασκόντων ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν στο χώρο του σχολείου τους τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών, μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ. επικοινωνίας του σωματείου.

Παράκληση της εκπαιδευτικής ομάδας του ΕΚΑΒ προς τα ενδιαφερόμενα σχολεία είναι να έλθουν σε επαφή με την ΕΛΜΕΖ, τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν την ημ/νία που τα ίδια επιθυμούν να πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια στο χώρο τους, ώστε η διεξαγωγή των σεμιναρίων να γίνει με εύρυθμο και ποιοτικό τρόπο. 

Το Δ.Σ.



LinkWithin