Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

17 Ιανουαρίου 2024

Συνδιοργάνωση της Επιτροπής Ειρήνης Ζακύνθου, της ΕΛΜΕΖ, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου: δράσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος 15/01/2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 11

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

 

ΘΕΜΑ: «Συνδιοργάνωση της Επιτροπής Ειρήνης Ζακύνθου, της ΕΛΜΕΖ, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου: δράσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό»

 

Τρεις μήνες έχουν περάσει από τη δολοφονική επίθεση του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό με αποτέλεσμα το 5% του πληθυσμού της Γάζας, αυτή τη στιγμή να έχει σκοτωθεί, τραυματιστεί ή να αγνοείται. Πάνω από 23.000 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 9.000 παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από την ανελέητη σφαγή στην οποία επιδίδεται το κράτος του Ισραήλ, αρνούμενο την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για δημιουργία δύο ανεξαρτήτων κρατών στην περιοχή στα όρια του 1967. Τις συνέπειες του δράματος του Παλαιστινιακού λαού υφίσταται και ο Ισραηλινός λαός, καθώς και αυτός βλέπει τα παιδιά του να πέφτουν θύματα οικονομικοπολιτικών ανταγωνισμών.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΛΜΕ Ζακύνθου ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Ζακύνθου, μέλους της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, συμμετέχει με την Ένωση Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου και το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ζακύνθου και καλεί τους συναδέλφους να προχωρήσουν σε δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών για τη γενοκτονία που υφίσταται ο Παλαιστινιακός λαός.

Οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτές τις δράσεις με όποιο τρόπο κρίνουν οι ίδιοι πρόσφορο (ζωγραφιές, σχέδια, ποιήματα, πεζά, θεατρικά κείμενα, φωτογραφίες κ.α.) Τα έργα των μαθητών θα εκτεθούν σε χώρο και σε χρόνο που θα συμφωνήσουν οι συνδιοργανωτές. Πρόθεσή μας είναι τα έργα να αποσταλούν στην Παλαιστίνη ώστε να δώσουμε το στίγμα της αλληλεγγύης μας στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

 



 


LinkWithin