Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

09 Φεβρουαρίου 2024

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 28 Φλεβάρη! Άμεση επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής σε περίπτωση που κριθεί παράνομη η ισχύουσα - Προκήρυξη κλαδικής απεργίας – Απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος 08/02/2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.:21 

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

 

 

 

 



 

ΘΕΜΑ: «Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 28 Φλεβάρη! Άμεση επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής σε περίπτωση που κριθεί παράνομη η ισχύουσα - Προκήρυξη κλαδικής απεργίας – Απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό» 

 

Χαιρετίζουμε τις μαζικές διαδηλώσεις φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών οι οποίες εδώ και έναν μήνα στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ: Το ν/σχ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να μην κατατεθεί. Έχει ήδη απορριφθεί! Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα μπλοκ των ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ, δείχνει την αποφασιστικότητα του κλάδου να συνεχίζει ενωμένος και συσπειρωμένος ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών. Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση – δουλειά και ζωή με δικαιώματα σε όλη την Ελλάδα.

Κοινός και ενωμένος αγώνα απέναντι στην πολιτική που μας κάνει καθημερινά τον βίο αβίωτο. Ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, που έχει για θεό το κέρδος, τις επιταγές της ΕΕ και όσους τις στηρίζουν. Παίρνουμε δύναμη από τη δύναμή μας, μακριά από αυταπάτες για λύσεις από επίδοξους σωτήρες.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η συζήτηση και, πάνω απ’ όλα, ο αγώνας που θα έχει στο επίκεντρό του την αντεπίθεση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που βάλλει τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, του λαού και της νεολαίας, με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς, την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών.

Το σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή ζωές μας» παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα με την πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 28/2, ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, μαζί με τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Για να φωνάξουμε ξανά τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε! Γιατί η ανάπτυξή τους τσακίζει τις ζωές μας. Γιατί δεν μπορούμε να ανεχτούμε ότι θα είμαστε ευχαριστημένοι με τις αυξήσεις των 40€ την ώρα που μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι στην ενέργεια, στα τρόφιμα, οι τράπεζες και οι εφοπλιστές σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στα κέρδη τους. Γιατί κρίσιμες υποδομές, και αγαθά εμπορευματοποιούνται και ιδιωτικοποιούνται. Γιατί η 28 Φλεβάρη είναι μια εμβληματική ημερομηνία. Για όσους χάθηκαν εμείς είχαμε δεσμευτεί δεν θα αφήσουμε το έγκλημα αυτό να ξεχαστεί. Για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Το έχουμε χρέος στα νέα παιδιά που δεν γύρισαν στις οικογένειες τους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα:

- Ο αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί την ίδρυση ιδιωτικών - μη κρατικών πανεπιστημίων είναι και δικός μας αγώνας, αγώνας των χιλιάδων εκπαιδευτικών που παλεύουν ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης αξιολόγησης. Αγώνας για την υπεράσπιση των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών απέναντι στη απαξίωση των πτυχίων μας και την παραπέρα γενίκευση του προσοντολογίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Γαβρόγλου).

- Το μεγάλο και συνεχιζόμενο κύμα ακρίβειας και η συνεχιζόμενη λιτότητα οδηγούν σε απόγνωση. Ανεβαίνουν τα πάντα εκτός από τους μισθούς μας και αυτό δε θα το αφήσουμε έτσι! Είναι η ώρα τα σωματεία να δουλέψουν ως αποκούμπι των εργαζομένων που βάζει εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και ως οργανωτές της πάλης που θα βάζουν όλο και περισσότερους συναδέλφους στη μάχη και τη διεκδίκηση. Τώρα είναι η ώρα, να δυναμώσουμε τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς μας, για μέτρα στήριξης της καθημερινής μας διαβίωσης, για μέτρα ενάντια στο συνεχιζόμενο κύμα της ακρίβειας απέναντι στην κυβερνητική κοροϊδία, να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον κλάδο μας, ώστε να κατοχυρωθούν μια σειρά από δικαιώματα σε αναπληρωτές και μόνιμους, για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος να ικανοποιηθούν ακόμα περισσότερες διεκδικήσεις μας.

- Συνεχίζουμε την υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων του κλάδου για το μπλοκάρισμα της εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Υπερασπίζόμαστε τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Τα σχέδιά κυβέρνησης και υπουργείου δεν προχωράνε κάτω από την πάλη των εκπαιδευτικών και τη συμμετοχή τους στις συλλογικές αποφάσεις. Προσπαθούν να προχωρήσουν τις διαδικασίες με την επιτάχυνση της Α2 φάσης και να πιέσουν ακόμη περισσότερο τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς μέσω των διευθυντών των σχολικών μονάδων. Τα σωματεία με σχέδιο, δίπλα σε όλους τους νεοδιόριστους, έχουν καθήκον να συμβάλλουν στη συμμετοχή στην απεργία-αποχή των ομοσπονδιών από την ατομική αξιολόγηση, να καλλιεργήσουν τη συλλογική στάση των Συλλόγων Διδασκόντων και τη συμμετοχή στη στάση εργασίας, σε περιπτώσεις που οι σύμβουλοι και οι διευθυντές προχωρούν τις διαδικασίες. Καλούμε τους διευθυντές/ριες να υπογράψουν το κείμενο της απεργίας αποχής, να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του κλάδου, να παραμείνουμε ενωμένοι μέσα στα σχολεία.

- Παίρνουμε πρωτοβουλίες για την ακόμη πιο οξυμένη κατάσταση στους αναπληρωτές. Με κουτσουρεμένους μισθούς, χωρίς δικαιώματα στις άδειες, με συμβάσεις 7,8,9 μηνών προσπαθούν να επιβιώσουν. Φέτος έχουμε τη χρονιά με τις περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών με 52.000 που φτάνουν 1/3 του συνόλου των εκπαιδευτικών. Όλο και περισσότεροι συνάδελφοι πρέπει να μάθουν για τη ΣΣΕ, τις διεκδικήσεις μας μέσα από αυτή.

- Συνεχίζουμε να διεκδικούμε αύξηση της χρηματοδότησης, κάλυψη όλων των κενών, μαζικούς διορισμούς μαζί με τους γονείς και τους μαθητές. Κόντρα στην περίφημη δημοσιονομική σταθερότητα, που κόβει ακόμα και από την ασφάλεια μας, βάζουμε πάνω από όλα τις ζωές μας και όχι τα κέρδη τους.

- Εκφράζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την καταδίκη του λαού μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και τους συμμάχους του. Να ακυρωθεί τώρα η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και να γυρίσουν πίσω όλα τα ελληνικά πλοία και στρατεύματα. Δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας! Συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια και στις πολύμορφες δράσεις που γίνονται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

- Απορρίπτουμε το νέο νόμο για την επαγγελματική εκπαίδευση που θέλει να επιταχύνει και να εξειδικεύσει τους στρατηγικούς στόχους της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, είναι συνέχεια του προηγούμενου νόμου που ψηφίστηκε μόλις 3 χρόνια πριν και έχει κριθεί από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Δεν αλλάζει τίποτα από την εικόνα και τον αδιέξοδο δρόμο της ουσιαστικής υποβάθμισης που ζει όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας για αύξηση 20% στους μισθούς μας, σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα του ΜΚ 15-17, να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος σε Ενέργεια και καύσιμα, να μειωθούν οι τιμές στα εισιτήρια, να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση/διορισμό όλων των αναπληρωτών, για τη μείωση του ωραρίου των νηπιαγωγών, για ουσιαστικά μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των σχολείων, μπροστά στις αυξημένες ενεργειακές και άλλες οικονομικές τους ανάγκες.


Αυτός ο αγώνας πάει χέρι – χέρι με την πάλη για μόνιμη και σταθερή εργασία, για την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών ενάντια σε κάθε σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Είναι αλληλένδετος με τον αγώνα για την ουσιαστική στήριξη της δουλειάς των εκπαιδευτικών μέσα στις τάξεις κόντρα στην απαξίωση του παιδαγωγικούς μας ρόλου, για σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.

Δίνουμε μήνυμα στο Υπουργείο ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των μαθητών, όπως έγινε στις συνοικίες του Πειραιά, στο κέντρο της Αθήνας και αλλού. Η προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών από το Υπουργείο και διάφορους καλοθελητές δε θα περάσει. Επιστρέφουμε πίσω την εγκύκλιο του Υπουργείου που καλεί τους εκπαιδευτικούς να «ρουφιανεύουν» και να τιμωρούν με απουσίες ή στέρηση παιδαγωγικών επισκέψεων τους μαθητές που κινητοποιούνται. Η κοινή δράση εκπαιδευτικών και μαθητών θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Προχωράμε σε κοινή δράση και κλιμάκωση των αγώνων μας:

1.              Προετοιμάζουμε και συμμετέχουμε μαζικά στην Πανελλαδική  Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία στις 28 Φλεβάρη μαζί με τα σωματεία και τι Ομοσπονδίες του Ιδιωτικού Τομέα!

2.              Προκήρυξη κλαδικής απεργίας – Απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό

3.              Συμπόρευση και συντονισμός με τον αγώνα φοιτητών-μαθητών-πανεπιστημιακών-εργατικών σωματείων ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των φοιτητών στην Αθήνα και αντίστοιχα στις άλλες πόλεις.

4.              Συμμετέχουμε όλοι οι συνάδελφοι (νεοδιόριστοι, αναπληρωτές, μόνιμοι, διευθυντές) στην Απεργία - Αποχή που είναι σε ισχύ από κάθε διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης. Άμεση επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής σε περίπτωση που κριθεί παράνομη η ισχύουσα

5.              Προχωράμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διευθύνσεις εκπαίδευσης εκεί που υπάρχουν καταγγελίες για απειλές και εκφοβισμούς απέναντι σε συναδέλφους που εναντιώνονται στην ατομική αξιολόγηση.

6.              Προχωράμε σε ενημερωτικές συναντήσεις με διευθυντές/τριες σε επίπεδο ΕΛΜΕ για την έναρξη της Α2 φάσης αξιολόγησης.

7.              Παίρνουμε πρωτοβουλίες με εκδηλώσεις για την ανάδειξη των επιδιώξεων του ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια από κοινού με Φοιτητικούς Συλλόγους, Πανεπιστημιακούς, Ενώσεις Γονέων.

8.              Δυναμώνουμε τον αγώνα και τις κοινές πρωτοβουλίες ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών με νέες παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις στο ΥΠΑΙΘΑ και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

9.              Διεκδικούμε από τις δημοτικές αρχές και την κυβέρνηση αύξηση της χρηματοδότησης για τα κτίρια, τη θέρμανση κ.ά.

 

Συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας μπαίνουμε μπροστά!

Διεκδικούμε ό,τι είναι αναγκαίο και απαραίτητο στη σημερινή εποχή για τη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή με δικαιώματα!

Στον αγώνα που δίνουμε δεν έχουν θέση η μοιρολατρία και η απογοήτευση!

 

 



  

LinkWithin