Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

18 Σεπτεμβρίου 2013

Για τις συλλήψεις μαθητών από την Αστυνομία

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 18/9/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:109
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:

Θέμα: «Για τις συλλήψεις μαθητών από την Αστυνομία»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της Αστυνομίας του νησιού μας, η οποία κατόπιν καταγγελίας του Δημάρχου κ. Στ. Μποζίκη και όχι του Δ/ντη του 2ου Γυμνασίου κ. Δ. Πόθου συνέλαβε στο 2ο Γυμνάσιο με βίαιο τρόπο μαθητές σχολείων της Ζακύνθου. Μετά από ολονύκτια κράτηση στο Αστυνομικό τμήμα, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία από όπου και αφέθηκαν ελεύθεροι ύστερα από παρουσία της ΕΛΜΕΖ, φορέων και μαθητών, έξω από τα Δικαστήρια.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ θεωρεί ότι περιστατικά όπως αυτό είναι αποτέλεσμα της ανύπαρκτης φύλαξης των Σχολικών μονάδων, μετά μάλιστα και την απόλυση των Σχολικών φυλάκων, κάτι που αποτελεί στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης, την οποία συνειδητά εφαρμόζει η Τοπική Διοίκηση.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ καταδικάζει ως προβοκατόρικα τα δημοσιεύματα και τις φωτογραφίες αρχείου που αποτυπώνουν καταστροφές οι οποίες ουδέποτε συνέβησαν. Στόχος αυτών των δημοσιευμάτων και των φωτογραφιών είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από μια σχεδόν καθολική απεργία των καθηγητών η οποία συνειδητά έως τώρα έχει αποσιωπηθεί.

Είναι σκόπιμο οι κινητοποιήσεις των μαθητών να γίνονται με συλλογικές διαδικασίες (Γ.Σ. μαθητών, αποφάσεις 15/μελών) και με σαφές πλαίσιο και αιτήματα που να μην επιτρέπουν τη σπίλωση των μαθητικών κινητοποιήσεων και την εισχώρηση στοιχείων ξένων προς το μαθητικό κίνημα.

Καλούμε, τέλος, τους μαθητές οργανωμένα να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να μην επηρεάζονται από ενέργειες που στοχεύουν στο να τους τρομοκρατήσουν.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ


LinkWithin