Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

20 Φεβρουαρίου 2014

Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 20/02/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 13
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου κατά πλειοψηφία εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους αγρότες που ήδη συμπληρώνουν 3 εβδομάδες κινητοποιήσεων σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Οι κινητοποιήσεις αυτές βάζουν στο στόχαστρο την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης που προκαλεί τη χειροτέρευση της κατάστασης των μικρομεσαίων αγροτών, οδηγεί στο ξεκλήρισμα τους και συγκεντρώνει την αγροτική γη και παραγωγή στα χέρια των μεγαλοαγροτών, ενώ ταυτόχρονα η κτηνοτροφία οδεύει στον αφανισμό κάνοντας ακόμη πιο έντονη τη διατροφική εξάρτηση του λαού μας.

Τα χαράτσια, οι δυσβάσταχτοι φόροι σε εισόδημα και χωράφια, η μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ, η μείωση της επιστροφής φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, το πετσόκομμα των εξευτελιστικών συντάξεων του ΟΓΑ, οι μεγάλες αυξήσεις της ΔΕΗ που επιβάλλουν συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Ε.Ε. θα οδηγήσουν τους μικρομεσαίους αγρότες στην εξαθλίωση

Την ίδια στιγμή που το κόστος παραγωγής για τους μικρομεσαίους αγρότες αυξάνεται και υποχρεώνονται να πουλάνε την παραγωγή της μισοτιμής, οι έμποροι, οι βιομήχανοι και οι εισαγωγείς θησαυρίζουν σε βάρος των μικρών αγροτών-κτηνοτρόφων και της λαϊκής κατανάλωσης.

Αυτή είναι η κυριαρχία των μονοπωλίων για να ξεζουμίζουν και να γεμίζουν τα μπαούλα τους με όλο και περισσότερα κέρδη σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Συνεπώς, τον αγώνα των φτωχών αγροτών ενάντια στα μονοπώλια έχουν συμφέρον να αγκαλιάσουν και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι αυτοαπασχολούμενοι. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου.


Η συμμαχία των εργαζομένων με τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα μπορούν να εμποδίσουν την οξυμένη επίθεση κυβέρνησης-Ε.Ε.-μονοπωλίων. Η συμμαχία αυτή έχει τη δύναμη να αντεπιτεθεί και να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων και των πολιτικών τους εκπροσώπων ώστε αυτή να πάρει την εξουσία και να οργανώσει την οικονομία με άξονα την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

Το Δ.Σ.


LinkWithin