Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

20 Φεβρουαρίου 2014

Διώξεις συνδικαλιστών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 20/02/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 12
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Διώξεις συνδικαλιστών»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ κατά πλειοψηφία καταδικάζει την καινούργια προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης των στελεχών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη Ζάκυνθο.

Την Τρίτη 25 Φλεβάρη δικάζονται οι Τάκης Στρούζας, Πρόεδρος του ΕΚΖ,  Δημήτρης Σούλης, μέλους της Γραμματείας της ΠΑΣΥ και 22 ακόμα αγρότες, επειδή συμμετείχαν το Γενάρη του 2009 σε συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού διαμαρτυρόμενοι στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που ξεκληρίζει τη φτωχή αγροτιά.

Επί της ουσίας διώκονται όσοι οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και των ανέργων ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων για να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Είναι ξεκάθαρο ότι το αστικό κράτος και όλοι του οι μηχανισμοί, ιδιαίτερα στη φάση της καπιταλιστικής κρίσης, φοβούνται αυτούς που οργανώνουν τη λαϊκή πάλη και αυτούς χτυπά με δικαστικές διώξεις. Το κράτος αυτό υπηρετεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το πολιτικό προσωπικό δηλαδή των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους εργαζομένους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές, με μαζική συμμετοχή στο δικαστήριο την Τρίτη 25 Φλεβάρη στις 9.00 π.μ. για να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι διώξεις.



Το Δ.Σ.


LinkWithin