Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

13 Ιανουαρίου 2016

Αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τη σίτιση συναδέλφων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 12/01/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 04
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ, Δήμο Ζακύνθου, πρόεδρο και παρατάξεις Δημοτικού Συμβουλίου
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τη σίτιση συναδέλφων»

Τα τελευταία χρόνια λόγω της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που επηρεάζει και την παιδεία, οι περικοπές σε μόνιμους διορισμούς και οι μειώσεις μισθών (μονίμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών) σε συνδυασμό με το απαγορευτικό ύψος μετακίνησης από και προς τη Ζάκυνθο (πλοία της γραμμής, Κ.Τ.Ε.Λ., αεροπλάνα) έχουν οδηγήσει πολλούς συναδέλφους σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση. Οι συνάδελφοι αυτοί καλούνται με ένα μισθό πείνας να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους ανάγκες, την ώρα που πολλοί από αυτούς πρέπει να ικανοποιήσουν και τις ανάγκες των οικογενειών που έχουν αφήσει πίσω, μια και μεγάλος αριθμός (ιδίως συμβασιούχων) προέρχεται από άλλες περιοχές της χώρας. Αξίζει μάλιστα να υπογραμμιστεί ότι πολλοί από αυτούς τους συναδέλφους και μάλιστα πολύτεκνοι, ακριβώς επειδή δυσκολεύονταν να συντηρήσουν δύο σπίτια (ένα στη Ζάκυνθο και ένα στον τόπο καταγωγής τους) αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν με όλη τους την οικογένεια, προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου και η Επιτροπή αναπληρωτών-ωρομισθίων εκτιμώντας ότι οι συνάδελφοι αυτοί, που βρίσκονται σε ιδιαίτερα δεινή οικονομικά θέση, δικαιούνται να έχουν δωρεάν σίτιση, ως μια ένδειξη στοιχειώδους και συμβολικής αρωγής του Δήμου, ζήτησαν και είχαν συνάντησή με το δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους παιδείας στις 26/11/15, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της δωρεάν σίτισης. Στη συνάντηση αυτή και ενώπιον των ΜΜΕ ο δήμαρχος συμφώνησε στην ικανοποίηση του αιτήματος, τονίζοντας ότι το θεωρεί δίκαιο.


Γεγονός είναι ότι στο μεσοδιάστημα και μολονότι δώσαμε στις υπηρεσίες του δήμου λίστα των ενδιαφερόμενων συναδέλφων, δε λάβαμε καμία επί της ουσίας απάντηση για το πώς θα ρυθμιστεί το ζήτημα. Επιπλέον, σε επαφή που είχαμε στις 14/12/15 με τον υπεύθυνο του κοινωνικού εστιατορίου, μας ανέφερε ότι το προσωπικό, οι υποδομές, καθώς και η χρηματοδότηση του κοινωνικού εστιατορίου αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους συναδέλφους μας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου απευθύνεται σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις καλεί να λάβουν απόφαση ικανοποίησης του δίκαιου αιτήματος των συναδέλφων επιδεικνύοντας τη δέουσα ευαισθησία απέναντι σε ένα κοινωνικό ζήτημα που απαιτεί άμεση λύση.

Το Δ.Σ.


LinkWithin