Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

13 Ιανουαρίου 2016

Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου-Προετοιμαζόμαστε για σκληρή αναμέτρηση-Να μην περάσει το νέο έγκλημα!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 12/01/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 06
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου-Προετοιμαζόμαστε για σκληρή αναμέτρηση-Να μην περάσει το νέο έγκλημα!»

Να μη μας πιάσουν στον ύπνο! Προετοιμαζόμαστε άμεσα για μεγάλη απεργία, στον αντιασφαλιστικό όλεθρο! Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ σε συμφωνία με τις απαιτήσεις των ντόπιων καπιταλιστών και της ΕΕ έφερε στη Βουλή τη δεύτερη δόση των προαπαιτουμένων, τμήμα της οποίας είναι το «νέο μισθοόγοιο των Δ.Υ» με ισχύ από 1η Γενάρη 2016, η παράδοση των κόκκινων δανείων στις χρηματαγορές και η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Το ελληνικό κεφάλαιο με τους συμμάχους του στην ΕΕ και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ προσπαθούν να διαλύσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης με μειώσεις στις συντάξεις, περικοπές στην Υγεία και την Πρόνοια, αυξήσεις στα όρια ηλικίας.

Η σφοδρότητα της επίθεσης που ετοιμάζουν στην κοινωνική ασφάλιση μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι τον 19ο αιώνα. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είχε απομείνει.

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο. Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργαζόμενου. Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας.


Η ιδιωτική υγεία και ασφάλιση τροφοδοτούνται από την κυβερνητική πολιτική της συνειδητής απαξίωσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, των συντάξεων και των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας.

Ο διαρκής πόθος των μεγάλων επιχειρηματιών της υγείας για αποχώρηση του κράτους και της εργοδοσίας από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί την έναρξη χρυσών δουλειών με ζεστό χρήμα για τα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας.

Η αντιλαϊκή επίθεση θα δυναμώσει με πλειστηριασμούς κατοικιών, με τσεκούρι στο επίδομα θέρμανσης, περικοπές δικαιούχων-ανέργων και των επιδομάτων ανεργίας σε περίοδο εκτεταμένης ανεργίας.

Τα μέτρα κατεδάφισης του ασφαλιστικού που φέρνει η συγκυβέρνηση πρέπει να βρουν σύσσωμους απέναντί τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους. Με μια φωνή και μια γροθιά το εργατικό-λαϊκό κίνημα να απαντήσει στη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης που εκπορεύεται από την ΕΕ, τους μονοπωλιακούς ομίλους ελληνικούς και ξένους και της συγκυβέρνησης.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ στηρίζει τους αγώνες σε εργοστάσια και άλλους τόπους δουλειάς ενάντια στις απολύσεις, την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), τους αγώνες των εργαζομένων στα 5μηνα προγράμματα, τα αγωνιστικά μπλόκα των αγροτών και τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων.

Τώρα είναι η ώρα να ξεμπερδέψουμε από τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό. Τώρα καλούμε τους τίμιους συνδικαλιστές να βοηθήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα να παραμερίσει τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τώρα πρέπει να οργανωθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία με τα υπόλοιπα στρώματα του λαού που δοκιμάζονται, με σκοπό την ανατροπή της αντιασφαλιστικής επίθεσης και το άνοιγμα του δρόμου για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ συσπειρωνόμενο με τα εκατοντάδες σωματεία, ΕΛΜΕ, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, καλεί σε απεργία ενάντια στον αντιασφαλιστικό όλεθρο μέσα στο Γενάρη και σε κλιμάκωση τις ημέρες συζήτησης του Νομοσχεδίου στη Βουλή.


Το Δ.Σ.

LinkWithin