Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

31 Ιανουαρίου 2016

Αλληλεγγύη στον αγώνα των φτωχομεσαίων αγροτών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 28/01/2016
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 11
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Αλληλεγγύη στον αγώνα των φτωχομεσαίων αγροτών»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των φτωχών και μεσαίων αγροτών ενάντια στην πολιτική που τους εξαθλιώνει και τη συμπαράστασή του στους αγρότες που σε τοπικό επίπεδο ήδη έχουν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις τους στην περιοχή της Λούμπας.

Η πολιτική των μονοπωλιακών ομίλων, της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων που διαχρονικά την υπερασπίζονται και την υλοποιούν, έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση τη φτωχομεσαία αγροτιά. Σήμερα, το 38% των αγροτών στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του αγροτικού κόσμου θα οδηγηθεί στο ξεκλήρισμα με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και με τη φορολογία για το αγροτικό εισόδημα.

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι τα μονοπώλια δε γνωρίζουν στεγανά ούτε κάνουν διακρίσεις. Επιτίθενται με την ίδια σφοδρότητα ενάντια σε όσους αποτελούν εμπόδιο στην αύξηση της κερδοφορίας τους: την εργατική τάξη, τους ανέργους, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, με λίγα λόγια ενάντια σε όλα τα λαϊκά στρώματα. Οι φτωχομεσαίοι αγρότες δεν είναι αντίπαλοί μας, οι κινητοποιήσεις τους μας βρίσκουν στο πλευρό τους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ εκτιμά ότι ο δρόμος για τη φτωχή αγροτιά περνάει μέσα από τη συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα. Η συμπόρευση των αγροτών με το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει σήμερα να αντισταθεί στην Ε.Ε., τα ελληνικά και ξένα μονοπώλια και τους πολιτικούς υπηρέτες τους, ώστε να ανοίξει αύριο το δρόμο για αντεπίθεση και οριστική απαλλαγή των λαϊκών στρωμάτων από αυτά τα παράσιτα.

Το Δ.Σ.

LinkWithin