Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

15 Απριλίου 2019

Για τη διεξαγωγή σχολικών αγώνων


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 09/4/2019
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 25
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «Για τη διεξαγωγή σχολικών αγώνων»

Σήμερα και όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, μαθητές/αθλητές Λυκείων της χώρας μας, επιβραβεύονται μέσω των διακρίσεών τους στους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες, μέχρι και με ελεύθερη είσοδο σε πανεπιστημιακές σχολές της αρεσκείας τους.

Όμως, πραγματικότητα είναι ότι κάθε χρόνο όλοι οι μαθητές της χώρας, δε συναγωνίζονται επί ίσοις όροις για την επίτευξη της πολυπόθητης αθλητικής νίκης. Αντικειμενικές δυσκολίες, όπως πλήθος μαθητών σχολείου, γεωγραφική περιοχή ή και σχολικές αθλητικές εγκαταστάσεις, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην όλη προσπάθεια των μαθητών/ αθλητών. Παρόλα αυτά, το νησί μας έχει καταφέρει κατά το παρελθόν να διακριθεί σε πανελλήνιο μαθητικό επίπεδο, τόσο με ομάδες Πετοσφαίρισης και Ποδοσφαίρου αλλά και με μαθητές στον Κλασικό Αθλητισμό.

Τα τελευταία χρόνια άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής των αγώνων (στα ομαδικά αθλήματα) και τα σχολεία αγωνίζονται στη Β΄ φάση των αγώνων, αρχικά σε επίπεδο περιφερειών.
Έτσι, μετά από περιφερειακούς αγώνες, ανακηρύσσεται η (ανά ομαδικό άθλημα} πρωταθλήτρια ομάδα. Ακολουθούν αγώνες μεταξύ των περιφερειών, μέχρι την ανάδειξη του τελικού νικητή/πρωταθλητή. Βάση της σχετικής προκήρυξης σχολικών αγώνων από τη Δ/νση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, οι περιφερειακοί αγώνες στο άθλημα της Πετοεσφαίρισης, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12/4/2019.

Αν και είχε προγραμματιστεί από την περασμένη βδομάδα η έναρξή τους, η μη έγκαιρη χρηματοδότηση των προβλεπομένων σχολικών μετακινήσεων, στάθηκε τροχοπέδη στην όλη ομαλή διαδικασία. Τελικά η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε αργά το μεσημέρι στις 08/4/2019 το μεσημέρι.


Έτσι, οι ομάδες Πετοσφαίρισης του 2ου ΓΕΛ Ζακύνθου, καλούνται να μετακινηθούν αύριο σε Λευκάδα για αγώνες την Τετάρτη και μετά την Πέμπτη (αν προκριθούν) σε Κεφαλονιά ή Κέρκυρα, για αγώνα την Παρασκευή! Επίσης, Δευτέρα ή Τρίτη, θα ακολουθήσει αγώνας με τον νικητή της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και ακολούθως την Πέμπτη με τον νικητή της περιφέρειας Πελοποννήσου!!!

Είναι ποτέ δυνατόν, η διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας να κάνει τέτοια λάθη προγραμματισμού, στερώντας από τους μαθητές τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ισάξια, ό,τι ο νόμος προβλέπει για τους διακριθέντες μαθητές/αθλητές;

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ θεωρεί τις διαπιστώσεις των συναδέλφων βάσιμες και αντικειμενικές και απαιτεί από το ΥΠΠΕΘ να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την δίκαιη διεξαγωγή των αγώνων.

Το Δ.Σ.

LinkWithin