Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

08 Απριλίου 2019

Αναβολή διεξαγωγής ΓΣ και αρχαιρεσιών για αντιπροσώπους ΟΛΜΕ



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος 08/4/2019
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 23
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Αναβολή διεξαγωγής ΓΣ και αρχαιρεσιών για αντιπροσώπους ΟΛΜΕ»

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ από τις 25/3 έχει αποστείλει στο ΥΠΠΕΘ αίτημα χορήγησης συνδικαλιστικής άδειας ώστε να διευκολυνθεί η πραγματοποίηση ΓΣ και αρχαιρεσιών για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΟΛΜΕ. Το χρονικό όριο των εκλογών που καλούσε η ΟΛΜΕ ήταν από 01/4 έως και τέλη Ιουνίου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ εκτίμησε ότι η κατάλληλη ημερομηνία είναι η Τετάρτη 10/4, αφού μετά τις διακοπές του Πάσχα στα ΓΕΛ θα λειτουργήσουν μόνο για 11 ημέρες και η πίεση στους συναδέλφους τόσο για την κάλυψη της ύλης όσο και για τα ωριαία διαγωνίσματα και τους βαθμούς τετραμήνου θα είναι μεγάλη.

Με ευθύνη του Υπουργείου, παρότι υπήρξε προφορική δέσμευση την Τρίτη 02/4 ότι έχει υπογραφεί από τον Υπουργό η άδεια και θα σταλεί στο αρμόδιο γραφείο, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τόσο της ΟΛΜΕ όσο και της ΕΛΜΕΖ, ο κ. Κωνσταντάτος δεσμεύτηκε ότι η άδεια θα σταλεί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 05/4 στις ΔΔΕ. Η άδεια αυτή μέχρι και σήμερα δεν έχει φτάσει στη ΔΔΕ Ζακύνθου. Οι ευθύνες του Υπουργείου είναι τεράστιες, δημιουργούν προβλήματα σε πολλούς συναδέλφους που την Τετάρτη 10/4 είχαν κανονίσει διαγωνίσματα και σχολικές δραστηριότητες, τα οποία ανέβαλαν. Ελπίζουμε αυτή η κωλυσιεργία να οφείλεται σε ανικανότητα και όχι να αποτελεί σχέδιο ώστε να υποσκαφτεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική άδεια και να δημιουργηθούν προσκόμματα στη συμμετοχή των συναδέλφων τόσο στη ΓΣ όσο και στις αρχαιρεσίες.

Με αυτά τα δεδομένα, το ΔΣ αναβάλλει τις εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 10/4, στοχεύουμε σε νέα ημερομηνία στις 17/4, αρκεί το έγγραφο της άδειας να αποσταλεί στις ΔΔΕ.


Δε χαρίζουμε σε κανέναν το δικαίωμά μας στην ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δραστηριότητα και έκφραση. Με τη μαζική συμμετοχή μας τόσο στη ΓΣ όσο και στις αρχαιρεσίες θα δώσουμε την απάντηση σε όσους την υποσκάπτουν.


LinkWithin