Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

30 Απριλίου 2019

Για τις απαράδεκτες αναρτήσεις του Αν. Υπουργού Υγείας


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 29/4/2019
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 27
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ:  «Για τις απαράδεκτες αναρτήσεις του Αν. Υπουργού Υγείας»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταδικάζει τις απαράδεκτες-προσβλητικές αναρτήσεις του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Η όλη αντιπαράθεση προεκλογικού χαρακτήρα που ξεκίνησε ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΝΔ για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τα ΑΜΕΑ. Ειδικά, στον τομέα της εκπαίδευσής των ΑΜΕΑ, έναν τομέα που ως σωματείο έχουμε δώσει διαχρονικά μάχες, η πολιτική τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ είναι εγκληματική. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των παιδιών δεν μπορεί να συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία λόγω ελλείψεων προσωπικού και υποδομών αλλά και προκαταλήψεων που δημιουργούν οι ελλείψεις αυτές σε ένα τμήμα του πληθυσμού. Πρακτικά μόνιμο προσωπικό στα ειδικά σχολεία είναι απειροελάχιστο, καθώς το 80-90% καλύπτεται από αναπληρωτές. Μόλις ένας συνάδελφος κατορθώσει να έρθει σε επαφή με ένα παιδί με αυτισμό, αυτός ο συνάδελφος απολύεται και το παιδί περιμένει τα μέσα της επόμενης χρονιάς για τον καθηγητή του! Με τη διαδικασία της συμπερίληψης πολλές φορές οι γονείς βάζουν το χέρι στην τσέπη αφού πληρώνουν το συνοδό του παιδιού, την ίδια ώρα που το παιδί καλείται να αντεπεξέλθει σε ένα τμήμα με 28 ή και 30 μαθητές σε ακατάλληλες αίθουσες.

Αυτή η κατάσταση αντανακλάται με τραγικό τρόπο και στο νησί μας: Ειδικό Γυμνάσιο δεν υπάρχει και δημιουργείται έτσι ένα ηλικιακό χάσμα από το Ειδικό Δημοτικό έως το ΕΕΕΕΚ. Στο ΕΕΕΕΚ Ζακύνθου υπηρετεί μόλις μία μόνιμη (η Δ/ντρια) και όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι είναι αναπληρωτές, ενώ η θέση ψυχολόγου δεν καλύφθηκε μέχρι σήμερα!

Αλλά και στα υπόλοιπα σχολεία του νησιού η κατάσταση είναι απαράδεκτη: στα περισσότερα σχολεία, ακόμα και σε αυτά της πόλης, δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόσβαση των ΑΜΕΑ, μια και είναι πλήρης η απουσία ειδικών μέσων που να επιτρέπουν την πρόσβασή τους.


Η ίδια η πόλη της Ζακύνθου είναι εξαιρετικά αφιλόξενη για τα ΑΜΕΑ: τα περισσότερα πεζοδρόμια δε χωρούν ούτε καν αναπηρικό αμαξίδιο, σήμανση για τυφλούς δεν υπάρχει, χώροι αναψυχής, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης για τα ΑΜΕΑ είναι ανύπαρκτοι.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην περιοριστούν στην καταδίκη των απαράδεκτων αναρτήσεων Πολάκη, αλλά να αγωνιστούμε με το σωματείο μας, ώστε να διασφαλίσουμε την ανεμπόδιστη συμμετοχή των ΑΜΕΑ σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και στην κοινωνική ζωή. Απαιτούμε τον άμεσο διορισμό όλων των συναδέλφων συμβασιούχων στην Ειδική Αγωγή, υποδομές ώστε τα ΑΜΕΑ να έχουν πρόσβαση σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού.
Το Δ.Σ.


LinkWithin