Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

03 Μαρτίου 2023

Για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών – Συμμετοχή στην πικετοφορία Σάββατο 4/3 στην πλ. Αγίου Μάρκου στις 7 μμ

 

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος 01/3/2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 20

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

 

 

 


 

 

ΘΕΜΑ: «Για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών – Συμμετοχή στην πικετοφορία Σάββατο 4/3 στην πλ. Αγίου Μάρκου στις 7 μμ» 

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και εύχεται στους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση.

 

Βοά πλέον ο τόπος ότι το τραγικό αυτό δυστύχημα δεν οφείλεται στην «κακιά στιγμή». Πρόκειται για αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής της παρούσας και των προηγουμένων κυβερνήσεων να αφήσουν το σιδηροδρομικό δίκτυο έρμαιο στα χέρια των ιδιωτών. Το μπαλάκι των ευθυνών που πετάνε μεταξύ τους κυβερνήσεις (τωρινή και προηγούμενες) - ΟΣΕ - HellenicTrain δεν μπορεί να συγκαλύψει την πολιτική ευθύνη που υπάρχει για την κατάσταση των σιδηροδρομικών γραμμών της χώρας μας. Τα σωματεία των σιδηροδρομικων με ανακοινώσεις τους (η πιο πρόσφατη εδώ και λιγότερο από ένα μήνα) τόνιζαν ότι η κατάσταση είναι τέτοια που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Συνεπώς τα δάκρυα που χύνουν οι κυβερνητικοί παράγοντες, αυτοί δηλαδή που γνώριζαν τις καταγγελίες των εργαζομένων και τις έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, είναι υποκριτικά και κροκοδείλια, δεν πείθουν κανένα. Άλλωστε, είναι οι ίδιοι που τα βάζουν με τους εργαζόμενους που «δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους». Είναι οι ίδιοι που έχουν εγκαταλείψει όλες τις δημόσιες υποδομές, που έχουν διαλύσει την υγεία και την περίθαλψη, που παραδίδουν στο Κεφάλαιο τους σιδηροδρόμους.

 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των Σωματείων των Σιδηροδρομικών το σύστημα ελέγχου δεν λειτουργεί εδώ και πάνω από δεκαετία, όλες οι βασικές λειτουργίες γίνονται χειροκίνητα! Πρόσφατη είναι η ανακοίνωσή τους με την οποία απαιτούν μέτρα και συστήματα ασφαλείας. Ξεκαθάριζαν σε όλους τους τόνους ότι αν δε γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού θα έχουμε πολύνεκρο δυστύχημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες μόλις ώρες πριν από αυτήν την τραγωδία είχε σημειωθεί έκρηξη σε ηλεκτροφόρα καλώδια του σιδηροδρομικού δικτύου στα Παλαιοφάρσαλα, με αποτέλεσμα να κοπεί καλώδιο υπερυψηλής τάσης 25.000 βολτ και να πέσει πάνω σε αμαξοστοιχία!


 

Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με την πολιτική που μπροστά στο κέρδος αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή. Ό,τι θεωρείται κοστος δεν υλοποιείται, και έτσι δεν προσλαμβάνεται και δεν εκπαιδεύεται προσωπικό, δεν εκσυγχρονίζονται οι υποδομές και τελικά αφήνονται οι ζωές επιβατών και εργαζομένων στην τυχη τους. Τις συνέπειες της πληρώνει ξανά ο λαός, αυτή τη φορά μετρώντας νεκρούς!

Οι ζωές του λαού δεν μετράνε για τις κυβερνήσεις του Κεφαλαίου. Και όλες τους είναι συνυπεύθυνες, αφού έχουν συμβάλει σε αυτήν την κατάσταση.

 

Στους δρόμους να καταδικαστεί η πολιτική που αδιαφορεί για τις ανθρώπινες ζωές και τελικά δολοφονεί.

 

·     Υπεύθυνοι για την τραγωδία είναι οι κυβερνήσεις και οι πολιτικές τους, οι ιδιωτικοποιήσεις!

·     Ασφαλείς φτηνές και δημόσιες συγκοινωνίες για το λαό!

·     Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου συμμετέχει στην πικετοφορία που διοργανώνει το ΕΚΖ το Σάββατο 04/3 στις 7μμ στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς της Ζακύνθου, από κοινού με τους μαθητές μας, τους γονείς τους και όλο το ζακυνθινό λαό να συμμετάσχουν μαζικά για να καταδικαστούν το έγκλημα και οι πολιτικές που δολοφονούν!



LinkWithin