Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

22 Μαρτίου 2023

Όχι στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος 21/3/2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 30

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

 

 



 






ΘΕΜΑ: «Όχι στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού

Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης» 

 

Η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση νομοσχέδιο που προχωρά ακόμα πιο βαθιά στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση μετατρέπει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργεια σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και στο αντικείμενό της προστίθεται αρμοδιότητα επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, γεγονός που οδηγεί σε ακόμη πιο διευρυμένη επιχειρηματική δράση στο νερό κατά τα πρότυπα της ενέργειας, των σιδηροδρόμων κ.ά.

Πρόκειται για προσπάθεια να αρθούν τα όποια προστατευτικά μέτρα, ώστε το νερό να γίνει πεδίο κερδοφορίας για τους επενδυτές με το κράτος να έχει το ρόλο του επόπτη της επιχειρηματικής δράσης. Το κράτος δηλαδή εφαρμόζει την ίδια πολιτική που οδήγησε στα τραγικά αποτελέσματα του εγκλήματος στα Τέμπη.

Το λαό τον περιμένει αύξηση της τιμής του νερού, και ποιότητα (που στη Ζάκυνθο με διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών είναι άθλια), η οποία θα κρίνεται από τα κέρδη που θα θέλει να αποκομίσει η εκάστοτε εταιρεία, παραμελώντας τα μέτρα υγείας και ασφάλειας. Ταυτόχρονα, η πρόσβαση στο νερό θα είναι στα χέρια των επιχειρηματιών που θα προχωρούν κατά το δοκούν σε διακοπές ακόμα και σε φτωχά νοικοκυριά.

Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία ούτε αποτέλεσμα κάποιας κυβερνητικής «ιδεοληψίας». Άλλωστε, σε πολλές χώρες της Ευρώπης, που ήδη το νερό αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα, οι λαοί δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε φθηνό και ποιοτικό νερό.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα


Το νερό ζωτικό αγαθό, που καθορίζει την ποιότητα ζωής δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα. Για το λόγο αυτό λέμε όχι στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης τοπικά αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

 

Λέμε όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού!

Όχι σε αυτό και κάθε νομοσχέδιο που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση!

 

Διεκδικούμε:

-        Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

-        Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του

-    Φτηνό, ποιοτικό και πόσιμο νερό. Άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.

-    Καμία διακοπή νερού για χρέη σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

 


LinkWithin