Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

14 Ιουνίου 2023

Πέμπτη 15/6 ώρα 13.30 στη ΔΔΕ Ζακύνθου: Κινητοποίηση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των συναδέλφων εν όψει βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος 13/6/2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 43

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

 

 

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: «Πέμπτη 15/6 ώρα 13.30 στη ΔΔΕ Ζακύνθου: Κινητοποίηση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των συναδέλφων εν όψει βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου»

 

Είναι γνωστό ότι σημαντικός αριθμός συναδέλφων (μονίμων, νεοδιορίστων και αναπληρωτών) που εργάζονται στη Ζάκυνθο, έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα εκτός νησιού.

 

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ θεωρεί πως πρέπει να ληφθούν εκ μέρους της Διοίκησης όλα εκείνα τα μέτρα που θα επιτρέψουν σε αυτούς τους συναδέλφους που εργάζονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

 

Είναι γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπηρετούν έως τις 30/6 στα σχολεία τους και ειδικά οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που απολύονται με τη λήξης της σχολικής χρονιάς, είναι αναγκασμένοι να διευθετήσουν μια σειρά ζητήματα και κατά το παρελθόν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές καθυστερήσεις. Ως εκ τούτου η συγκεκριμένοι συνάδελφοι θα αναγκαστούν να επιστρέψουν μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στα σχολεία τους για δύο ή τρεις μέρες και μετά να επιστρέψουν ξανά στον τόπο διαμονής. Το κόστος μετάβασης και επιστροφής, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο μισθός ουσιαστικά δε φτάνει ούτε για τα απαραίτητα, καθιστά πρακτικά αδύνατη τη συμμετοχή αυτών των εκπαιδευτικών στις εκλογές στις 25 Ιουνίου. Σημειωτέον ότι οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί δεν ήταν εφικτό να ενταχθούν στους καταλόγους ετεροδημοτών, γιατί κατά τη χρονική διάρκεια πού θα μπορούσαν να κάνουν αίτηση δεν γνώριζαν ούτε τον αριθμό των εκλογικών αναμετρήσεων ούτε και τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους, ώστε να ξέρουν εάν θα βρίσκονται την ημέρα των εκλογών στον τόπο διαμονής ή στον τόπο υπηρέτησης.

 

Θεωρούμε ότι η Διοίκηση οφείλει με κάθε τρόπο να διευκολύνει τους συναδέλφους στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στη βάση της προάσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Για αυτούς τους λόγους καλούμε τη Διοίκηση:

 

·         Να χορηγήσει άδεια σε όλους τους συναδέλφους που ψηφίζουν εκτός Ζακύνθου, ώστε να μην είναι απαραίτητη η επιστροφή τους μετά τις εκλογές. Εξαίρεση μπορεί να δοθεί για όσους εμπλέκονται στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων εκείνη τη χρονική περίοδο. 

·         Να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διοικητικές πράξεις στα σχολεία και τις διευθύνσεις μέχρι την Πέμπτη 22 Ιουνίου. 

·         Να προμηθεύσει τους αναπληρωτές όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τις μέχρι τις 22 του Ιούνη.

·         Για όσα από αυτά δεν είναι δυνατό, όπως για παράδειγμα η λύση της σύμβασης ή η βεβαίωση προϋπηρεσίας να τους τα χορηγήσει ηλεκτρονικά. 

 



LinkWithin