Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

01 Νοεμβρίου 2023

Σύσκεψη αναπληρωτών και νεοδιορίστων για την υλοποίηση πλαισίου αιτημάτων της ΕΛΜΕ

 

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος 30/10/2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 68

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

 

 

 



 

ΘΕΜΑ: «Σύσκεψη αναπληρωτών και νεοδιορίστων για την υλοποίηση πλαισίου αιτημάτων της ΕΛΜΕΖ»

Συναδέλφισσα, συνάδελφε αναπληρωτή / νεοδιόριστε,

το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου σε καλεί σε σύσκεψη για τα σοβαρά ζητήματα της καθημερινότητας που απασχολούν το σύνολο του κλάδου αλλά και τους αναπληρωτές και τους νεοδιόριστους ειδικότερα.

Είναι γνωστό ότι μεγάλος αριθμός αναπληρωτών και νεοδιόριστων έχει την οικογενειακή του έδρα εκτός Ζακύνθου, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται σχεδόν κάθε εβδομάδα να μετακινείται. Την ίδια στιγμή τα έξοδα διαβίωσης (διατροφή, μετάβαση με ΙΧ από και προς το σχολείο, αυξημένα ενοίκια, εισιτήρια ΚΤΕΛ και ακτοπλοΐας) έχουν εκτοξευτεί με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι αναπληρωτές και με το ζήτημα της μονιμοποίησής τους. Όσοι συνάδελφοι διορίστηκαν την τελευταία τετραετία και αφού για χρόνια γυρνούσαν τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι ως αναπληρωτές, ακόμα δεν έχουν μονιμοποιηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης, των Περιφερειακών Διευθύνσεων και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας. Η απαίτηση για μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των νεοδιορίστων χωρίς όρους και προϋποθέσεις είναι θέση του σωματείου και με βάση αυτή πρέπει να συσπειρωθεί ο κλάδος και να απαιτήσει ικανοποίηση του δίκαιου αυτού αιτήματος.

Εξίσου σοβαρό πρόβλημα είναι και αυτό της διαιώνισης του απαράδεκτου θεσμού του αναπληρωτή. Στο σύνολο της χώρας τα κενά «αναπληρωτών» υπολογίζονται σε 28.000, ενώ στη Ζάκυνθο τα κενά αυτά έχουν ξεπεράσει τα 90, σε σύνολο 350 περίπου εκπαιδευτικών. Με λίγα λόγια στο νησί μας πάνω από το 25% των συναδέλφων είναι αναπληρωτές! Επιπλέον, η κυβέρνηση σχεδιάζει επαναφορά διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Αφού δηλαδή για πολλά χρόνια υποχρέωσε τους συναδέλφους αναπληρωτές να γυρίζουν από περιοχή σε περιοχή μαζεύοντας μόρια, αφού τους οδήγησε στο διαρκές κυνήγι επί πληρωμή προσόντων (σεμινάρια, μεταπτυχιακά) κλπ., τώρα με περισσό θράσος μιλάει για ανάγκη να…διαγωνιστούν σε εξετάσεις! Το αίσχος αυτό πρέπει να σταματήσει. Πάγια θέση της ΕΛΜΕΖ είναι: εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε αναπληρωτή/ νεοδιόριστε,

το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ με βάση το παραπάνω πλαίσιο σε καλεί την Πέμπτη 9 Νοέμβρη και ώρα 6 μμ στο χώρο του Εσπερινού Σχολείου (1ο ΓΕΛ, Θεριανού 1) για να συζητήσουμε την καλύτερη οργάνωση του αγώνα με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων μας:

·            Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορίστων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

·            Καμία σκέψη, καμία διεξαγωγή διαγωνισμού ΑΣΕΠ - Εδώ και τώρα άμεσος διορισμός όλων των αναπληρωτών που δούλεψαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση

·            Άμεση εξομοίωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μονίμους

·            Καμία ποινή-καμία κύρωση για όσους αναπληρωτές παραιτούνται

·            Χορήγηση επιδόματος ενοικίου

·            Επιδότηση 100% της μετακίνησης από και προς τα σχολεία

·            Δωρεάν σίτιση στη φοιτητική λέσχη ή άλλο κατάλληλο χώρο

·            Έκπτωση 50% στα εισιτήρια ΚΤΕΛ και ακτοπλοΐας από και προς τη Ζάκυνθο για όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν τόπο συμφερόντων εκτός του νησιού

 



LinkWithin