Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

30 Μαρτίου 2024

Απόφαση διευρυμένου ΔΣ

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος 28/03/2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 37 

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr

 

 

 

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: «Απόφαση διευρυμένου ΔΣ» 

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ εκτιμά ότι το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τις προσπάθειές του να εφαρμόσει την ατομική αξιολόγηση παρά την καθολική απόρριψη των προβλέψεων του ν.4823/21 από τον εκπαιδευτικό κλάδο και τον μαζικό αγώνα των εκπαιδευτικών για την κατάργηση του. Αρνούμενο οποιοδήποτε διάλογο προσέφυγε εκ νέου στα δικαστήρια για να απαγορεύσει την απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση που κήρυξε η ΟΛΜΕ.

Την ώρα που τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων (κενά εκπαιδευτικών, ετοιμόρροπα σχολικά κτίρια, μισθολογική και επαγγελματική εξουθένωση, γραφειοκρατία, φαινόμενα βίας, διώξεις εκπαιδευτικών κλπ) συνεχώς επιδεινώνονται  το υπουργείο, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να υλοποιήσει τις προτάσεις της ΟΛΜΕ για την επίλυσή τους, επιδιώκει μέσω της ατομικής αξιολόγησης να μετακυλήσει τις τεράστιες ευθύνες του στους/στις εκπαιδευτικούς που πασχίζουν να κρατήσουν όρθια τη δημόσια εκπαίδευση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών απαιτώντας την κατάργηση του ν.4823/21 και την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών με την ολοκλήρωση της δόκιμης διετίας. Δεν θα επιτρέψουμε την κατηγοριοποίηση των συναδέλφων μας!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ συντάσσεται με την εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ που προτείνει:

1.   συνέχιση της Απεργίας - Αποχής με την άμεση επαναπροκήρυξη της από την ΟΛΜΕ.

2.   προκήρυξη στάσεων εργασίας για τον μήνα Απρίλιο (όπως κάναμε τον προηγούμενο μήνα)

 

Επιπλέον το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καταθέτει την εξής πρόταση


«Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου/ΕΛΜΕ αποφασίζει την προκήρυξη Απεργίας – Αποχής από τις διατάξεις του ν. 4823/21 που σχετίζονται με όλες τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης ώστε μαζί με τις 3ωρες στάσεις εργασίας της ΔΟΕ/ΟΛΜΕ να συμβάλουν στη μη εφαρμογή διατάξεων που οδηγούν στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών και την εργασιακή εξαθλίωση του κλάδου.

Με βάση την παραπάνω απόφαση καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ/ΟΛΜΕ:

1.   Να κηρύξουν άμεσα νέα απεργία – αποχή με τροποποίηση των αιτημάτων και να δώσουν ενιαία πανελλαδική κάλυψη στον κλάδο.

2.   Να αναλάβουν την ευθύνη ενιαία και πανελλαδικά να καθοδηγήσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία προκειμένου να κηρύξουν την Απεργία – Αποχή σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις ΔΙ.ΠΕ./ΔΙ.ΔΕ (εφόσον αυτό χρειαστεί)

3.   Σε περίπτωση που τα Δ.Σ. ΔΟΕ/ΟΛΜΕ δεν προχωρήσουν στα παραπάνω βήματα (είτε το 1ο είτε το 2ο) αποφασίζουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της απόφασης για Απεργία – Αποχή σε συντονισμό με άλλους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ που έχουν αντίστοιχες αποφάσεις αμέσως μετά τις ολομέλειες προέδρων ΣΕΠΕ (1/4) και ΕΛΜΕ (30/3).

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ»

 



LinkWithin