Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

08 Μαρτίου 2024

Απόφαση ΔΣ της ΕΛΜΕΖ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ

Ζάκυνθος 08/03/2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.: 34 

Πληροφορίες

:

Προβής Φώτης

ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης

Τηλέφωνο

:

 6978936176

Κοιν: ΜΜΕ

Site

:

http://elmez.blogspot.gr

e-mail

:

elmezante@yahoo.gr


 






ΘΕΜΑ: «Απόφαση ΔΣ της ΕΛΜΕΖ»  

Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τις προσπάθειές του να εφαρμόσει την ατομική αξιολόγηση παρά την καθολική απόρριψη των προβλέψεων του ν.4823/21 από τον εκπαιδευτικό κλάδο και τον μαζικό αγώνα των εκπαιδευτικών για την κατάργηση του. Αρνούμενο οποιοδήποτε διάλογο προσέφυγε εκ νέου στα δικαστήρια για να απαγορεύσει την απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

 

Την ώρα που τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων (κενά εκπαιδευτικών, ετοιμόρροπα σχολικά κτίρια, μισθολογική και επαγγελματική εξουθένωση, γραφειοκρατία, φαινόμενα βίας, διώξεις εκπαιδευτικών κλπ) συνεχώς επιδεινώνονται το υπουργείο, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να υλοποιήσει τις προτάσεις της ΟΛΜΕ για την επίλυσή τους, επιδιώκει μέσω της ατομικής αξιολόγησης να μετακυλήσει τις τεράστιες ευθύνες του στους/στις εκπαιδευτικούς που πασχίζουν να κρατήσουν όρθια τη δημόσια εκπαίδευση.

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών απαιτώντας την κατάργηση του ν.4823/21 και την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών με την ολοκλήρωση της δόκιμης διετίας. Δεν θα επιτρέψουμε την κατηγοριοποίηση των συναδέλφων μας!

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλεί σε άμεση επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής από την ΟΛΜΕ.

 

Επίσης το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ αποφασίζει:


1.   Σε περίπτωση που βγει και αυτή η απεργία – αποχή παράνομη από τα δικαστήρια προχωράμε σε νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ.

2.   Δυναμώνουμε τη συμπόρευση και τον συντονισμό με τον αγώνα φοιτητών – μαθητών –πανεπιστημιακών – εργατικών σωματείων ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

3.   Προχωράμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διευθύνσεις εκπαίδευσης ειδικά εκεί που υπάρχουν καταγγελίες για απειλές και εκφοβισμούς απέναντι σε συναδέλφους που εναντιώνονται στην ατομική αξιολόγηση.

4.   Απαιτούμε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ  αλλά και την ΑΔΕΔΥ να κρατήσουν ανοιχτό τον αγώνα απέναντι στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση με επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής ανεξάρτητα από τις δικαστικές αποφάσεις.

5.   Διεκδικούμε από τις δημοτικές αρχές και την κυβέρνηση αύξηση της χρηματοδότησης για τα κτίρια, τη θέρμανση κ.ά.




LinkWithin