Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

21 Δεκεμβρίου 2012

Καταγγελία για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των μεταθέσεων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΕΛΜΕΖ) 

Ζάκυνθος 20/12/2012 
Αρ. Πρωτ: 07

ΠΡΟΣ: Σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης
 Δ.Δ.Ε. Ζακύνθου


ΘΕΜΑ: Καταγγελία για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των μεταθέσεων


Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καταγγέλλει ομόφωνα στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς την πρωτοφανή εκ μέρους του Υπ. Παιδείας καθυστέρηση έκδοσης της φετινής εγκυκλίου μεταθέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η σχετική εγκύκλιος εκδίδεται κάθε χρόνο κατά το μήνα Νοέμβριο και η διαδικασία των αιτήσεων ολοκληρώνεται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Η καθυστέρηση αυτή δεν αποτελεί απλή κωλυσιεργία εκ μέρους του Υπ.παιδείας, αντίθετα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτική των υποχρεωτικών μεταθέσεων και μετατάξεων, καθώς και με την ενοποίηση των περιοχών μετάθεσης.

Πρέπει να τονιστεί ότι η υπόθεση αυτή αφορά χιλιάδες οικογένειες και παιδιά εκπ/κών που αναγκάζονται να ζουν χωριστά επί σειρά ετών και να επιβαρύνονται οικονομικά με διπλά ενοίκια, μετακινήσεις και έξοδα διαβίωσης και εξωθούνται σε αναγκαστικές παραιτήσεις ή σε άδειες άνευ αποδοχών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου απαιτεί ΑΜΕΣΑ:


  1. Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν αίτηση μετάθεσης με ταυτόχρονη κατάργηση της διετίας.
  2. Την διατήρηση όλων των περιοχών μετάθεσης.
Καλούμε τους συναδέλφους να μη νομιμοποιήσουν με την ανοχή τους τις επιχειρούμενες μεθοδεύσεις του Υπουργείου και οργανωμένα να παλέψουν για να τις ανατρέψουν.

LinkWithin