Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

13 Δεκεμβρίου 2012

Ψήφισμα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
(ΕΛΜΕΖ)

Ζάκυνθος 12/12/2012
Αρ. Πρωτ: 03

ΠΡΟΣ: Σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης
     Δ.Δ.Ε. Ζακύνθου
  
ΘΕΜΑ: «Ψήφισμα ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου ομόφωνα καταδικάζει την πρόθεση της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) να προχωρήσει στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας πράξη η οποία αποτελεί κομμάτι της συνολικής επίθεσης που έχουν εξαπολύσει από κοινού με την ΕΕ και το κεφάλαιο ενάντια στις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, τους εργαζομένους σε αυτές, τους αυτοαπασχολουμένους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας
θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω δημιουργία τεράστιων εμπορικών καταστημάτων και ενίσχυση εμπορικών μονοπωλίων, τον πλήρη αφανισμό των αυτοαπασχολούμενων και μικρών καταστημάτων, την περαιτέρω έκρηξη της ανεργίας, θα οδηγήσει στην απόλυτη εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή, στο δικαίωμα για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση.  

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας δεν θα αυξήσει το εισόδημα των εργαζομένων ούτε των αυτοαπασχολούμενων, δεν θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, (πείρα υπάρχει από τους χιλιάδες άνεργους στον κλάδο του εμπορίου, των χιλιάδων εργαζόμενων με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιους).

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας δεν θα τονώσει την «αγοραστική κίνηση» και δεν θα εξυπηρετήσει τους «καταναλωτές» που είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, που μας τσακίζουν με τη μείωση των μισθών, την φοροληστεία και τα χαράτσια.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα αποτελέσει συντριπτικό χτύπημα για τις γυναίκες που αποτελούν την πλειονότητα των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα. Οι καπιταλιστές στην επιδίωξή τους για αύξηση των κερδών τους, ορθώνουν ένα ακόμα εμπόδιο στη γυναικεία χειραφέτηση, στο ιερό δικαίωμα της μητρότητας και στο θεσμό της οικογένειας, αποδεικνύοντας τον απάνθρωπο χαρακτήρα του συστήματός τους.

Οι μόνοι που πάντα βγαίνουν κερδισμένοι από τέτοιου είδους ρυθμίσεις είναι τα μονοπώλια, τα πολυκαταστήματα κι οι μεγάλες επιχειρήσεις. Η απόφαση για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ακόμα μια βάση για κοινή δράση του λαού ενάντια στα μονοπώλια.

Απαιτούμε:

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


LinkWithin