Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

21 Δεκεμβρίου 2012

Ψήφισμα καταδίκης της φασιστικής δράσης της Χρυσής Αυγής!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΕΛΜΕΖ)

Ζάκυνθος 20/12/2012
Αρ. Πρωτ: 05

ΠΡΟΣ: Σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης
     Δ.Δ.Ε. Ζακύνθου
 
ΘΕΜΑ: Ψήφισμα καταδίκης της φασιστικής δράσης της Χρυσής Αυγής

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου ομόφωνα καταδικάζει τη δράση της Χρυσής Αυγής και το σύστημα που την εκτρέφει. Τους τελευταίους μήνες πυκνώνουν τα περιστατικά πανελλαδικά της τραμπούκικης δράσης τους και γίνεται ακόμα πιο καθαρός ο ρόλος τους:
  • Καμώνονται τους «φίλους» των εργατών με συσσίτια, εθίζοντάς τους στην ελεημοσύνη, τη δουλοπρέπεια. Ταυτόχρονα διαιρούν το εργατικό κίνημα σε Έλληνες και ξένους για να το αποδυναμώσουν απέναντι στον κοινό ταξικό αντίπαλο, τη μεγαλοεργοδοσία. Τους «νουθετούν» να κάθονται φρόνιμα μπρος στο αφεντικό τους. Έτσι «προειδοποίησαν» τους χαλυβουργούς του Βόλου να μην απεργήσουν, να δεχτούν ότι ψίχουλα τους δώσει ο μεγαλοβιομήχανος Μάνεσης.
  • Επιτίθενται με απειλές, ρόπαλα, μαχαίρια σε μαθητές και εργάτες που καλούν σε απεργία ενάντια στα μέτρα συγκυβέρνησης/ΕΕ! Η περίπτωση του Λαγκαδά είναι αποκαλυπτική. Την πρέπουσα απάντηση την πήραν από τους απεργούς της βιομηχανίας ΑΓΝΟ.
  • Ζητούν στη Βουλή νέες φοροαπαλλαγές υπέρ των εφοπλιστών, για να μην αλλάξουν σημαία στα καράβια τους. Δεν αρθρώνουν «κιχ» για την άρση του καμποτάζ που τσακίζει τους ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα, σιγοντάροντας τη ναυτολόγηση πάμφθηνου εργατικού δυναμικού.
  • Ζητούν νέα «κίνητρα» για «επενδυτές» μεγαλοξενοδόχους. Να αναλάβει ο λαός τα χρέη χρεοκοπημένων τραπεζιτών. Καλούν τα μονοπώλια να εξορύξουν, φυσικά με το αζημίωτο, τον ορυκτό πλούτο της χώρας.
  • Εισηγούνται στη συγκυβέρνηση να απασχολεί στο Δημόσιο εργαζόμενους με 14 ευρώ τη μέρα δίχως ασφάλιση (άνεργους του ΟΑΕΔ). Για τον ιδιωτικό τομέα, σε συνεννόηση με βιομηχάνους και μεγαλοεπιχειρηματίες, ψάχνουν πάμφθηνους εργάτες δίχως κανένα εργατικό δικαίωμα.
  • Κάνουν επιθέσεις κατά βουλευτών, κατά των ηθοποιών και του πολιτισμού όταν δεν συμφωνούν με τα μισάνθρωπα «ήθη» τους, ενώ ταυτόχρονα διοργανώνουν επιλεκτικές αιμοδοσίες κτλ.
  • Συκοφαντούν και διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια ακόμα και για τις επετείους της 28ης Οκτώβρη και 17ης Νοέμβρη. Ο  λαός όμως δεν ξεχνά και δεν πρέπει να ξεχνά, πως κάποιοι τέτοιοι «πατριώτες» φόραγαν κουκούλες και έστελναν στο θάνατο τους Έλληνες αγωνιστές! Έχει τεράστια ιστορική πείρα αντίστασης απέναντι στους «γερμανοτσολιάδες» όπως τους αποκαλούσε τότε.
Ο «εθνικοσοσιαλισμός» είναι η πιο ωμή και βάρβαρη όψη του καπιταλισμού και αντίπαλό του έχει τα λαϊκά στρώματα. Δεν είναι τυχαίο πως οι νοσταλγοί των Ες Εσ, των Χιτών και των ταγμάτων ασφαλείας αναπτύσσουν δράση τώρα που κυβέρνηση, τρόικα, ΕΕ εξαπολύουν νέα βάρβαρα μέτρα που εξαθλιώνουν ολοένα και περισσότερο τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Τώρα, που ο κάθε εργαζόμενος, κάθε άνεργος, κάθε λαϊκή οικογένεια πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να αποβάλει κάθε ψευτοδίλημμα που του πλασάρουν οι μηχανισμοί του συστήματος και να συμβάλει αποφασιστικά με τη δράση του στην οργάνωση της πάλης, δεν θα αφήσουμε κανένα φασίστα και μηχανισμό του συστήματος να χύσει το ρατσιστικό δηλητήριο στις γραμμές της εργατικής τάξης. 

Όπως τότε έτσι και τώρα μόνο το οργανωμένο και συνειδητά πειθαρχημένο εργατικό λαϊκό κίνημα, δυνατό σαν γροθιά, μπορεί να τσακίσει τα αφεντικά και τα μαντρόσκυλά τους.


LinkWithin