Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

21 Δεκεμβρίου 2012

Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
(ΕΛΜΕΖ)

Ζάκυνθος 20/12/2012
Αρ. Πρωτ: 06

ΠΡΟΣ: Σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης
     Δ.Δ.Ε. Ζακύνθου
 

ΘΕΜΑ: Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Με αφορμή την προχθεσινή (18/12/12) καταδίκη από το πρωτοδικείο Ζακύνθου των:

  • Στρούζα Παναγιώτη, Πρόεδρο του Ε.Κ.Ζ
  • Διονύση Κόμη, πρώην Γενικό Γραμματέα του Ε.Κ.Ζ.
  • Γιώργο Σταθόπουλο, πρώην Πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων
  • Διονύση Κλάδη, πρώην Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων,
τεσσάρων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, σε φυλάκιση 9 μηνών(!) με την κατηγορία της «παρακώλυσης δημόσιας υπηρεσίας», επειδή τον Μάη του 2007 σε συγκέντρωση - κατάληψη του Εργατικού Κέντρου στο ΙΚΑ Ζακύνθου (Γραφείο διεύθυνσης), διαμαρτυρήθηκαν για την κωλυσιεργία των υπηρεσιών, ώστε να χαρακτηριστεί ως εργατικό το θανατηφόρο ατύχημα μετανάστη και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμα, που έχασε τελικά το χέρι του, δυστύχημα που έγινε σε οικοδομή στις Μαριές τον Μάρτιο του 2007.


Το ΔΣ την ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει ομόφωνα την εχθρική στάση που έχει η αστική δικαιοσύνη απέναντι σ’ αυτούς που αγωνίζονται κι οποία δεν είναι αποτέλεσμα μιας άτυχης συμπεριφοράς που έγινε σε στιγμή έντασης.

Την παγκόσμια ημέρα του μετανάστη το αστικό κράτος με τους θεσμούς του, όπως η Δικαιοσύνη, που πιστά υπηρετούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ - σέρνουν στα δικαστήρια και καταδικάζουν πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού λαϊκού κινήματος με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζόμενων ενισχύοντας τους εργοδότες και την κυριαρχία της πλουτοκρατίας.

Στόχος όλων αυτών, είναι αυτοί που οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων, που μπολιάζουν τις συνειδήσεις τους ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης, ότι μπορεί ο εργάτης χωρίς τα αφεντικά να παράγει και να διευθύνει τον τεράστιο πλούτο προς όφελός του.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου δηλώνει καθαρά πως είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν πως θα εμποδίσουν την ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με τις διώξεις και τις καταδίκες.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους του νησιού, τα σωματεία, τους φορείς να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ταξικής πάλης, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές.


LinkWithin