Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

17 Μαΐου 2013

Ενημέρωση για τις αποφάσεις της νέας ΓΣ της ΕΛΜΕΖ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 16/05/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:61

Πληροφορίες

:

Χονδρός Δημήτρης

ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
Τηλέφωνο
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr

e-mail
:

 
Θέμα: «Ενημέρωση για τις αποφάσεις της νέας ΓΣ της ΕΛΜΕΖ»



Σε Συλλαλητήριο καλεί η ΕΛΜΕΖ στην Νομαρχία την Παρασκευή 17/5 στις 8 μμ ενάντια στην αναστολή της απεργίας από την ΟΛΜΕ και στην επιστράτευση

 

Από παλιότερη εκδήλωση της ΕΛΜΕΖ
με θέμα την αξιολόγηση
Το βράδυ της Πέμπτης 16/5 στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε νέα Έκτακτη ΓΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου στην οποία συμμετείχαν 85 εκπαιδευτικοί και είχε απαρτία.


Αφού οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν από τον αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕΖ, που ήταν παρών στην Γενική Συνέλευση των προέδρων όλων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα, σχετικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν εκεί, ο λόγος δόθηκε στους συναδέλφους και στις παρατάξεις.


Οι τοποθετήσεις της πλειοψηφίας των συναδέλφων, κατέδειξαν την οργή των εκπαιδευτικών στην Ζάκυνθο, ενάντια στην απόφαση να ανασταλεί μια απεργία που είχε υπερψηφιστεί σε ποσοστό 92% των αντιπροσώπων των ΕΛΜΕ.


Οι συνάδελφοι θεώρησαν ως κύριους υπεύθυνους για αυτή την απόφαση την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ), που πρότειναν να γίνει 2η ψηφοφορία σχετικά με το εάν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της απεργίας.


Οι συνάδελφοι αντέδρασαν και στην πρόταση που κατέθεσαν και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ «την Παρασκευή να απεργήσουν 500 συνδικαλιστές και οι επιτηρητές να πάνε κανονικά στη δουλειά τους.»






Τα συμπεράσματα της ΓΣ αποτυπώθηκαν
στα ψηφίσματα που ακολουθούν

Ψήφισμα 1ο
Καταδίκη της απόφασης για αναστολή της απεργίας


Ως μια από τις ΕΛΜΕ που θεωρούσε ότι πληρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της απεργίας, η ΓΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταδικάζει τη στάση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) να παρασύρει τον κλάδο σε τυφλή απεργία, χωρίς συμμαχίες, χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική, απεργία την οποία ανέστειλαν ενάντια στην εκπεφρασμένη και ρητή εντολή της ΓΣ μας.

Η αλλαγή των συσχετισμών στην Ομοσπονδία και η συσπείρωση στα σωματεία, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για να προσανατολιστούν τα συνδικάτα υπέρ των συμφερόντων των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων.




Ψήφισμα 2ο

 
Διοργάνωση συλλαλητηρίου από την ΕΛΜΕΖ ενάντια στην αναστολή της απεργίας και στην επιστράτευση



Η ΓΣ της ΕΛΜΕΖ αποφάσισε σε ξεχωριστή ψηφοφορία να καλέσει τους συναδέλφους και τα υπόλοιπα σωματεία του νησιού σε απογευματινό συλλαλητήριο-διαμαρτυρίας ενάντια στην επιστράτευση και στην απόφαση αναστολή της απεργίας από την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ.



Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17/5 στην Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία) στις 8 το βράδυ.
 
 Από την ΓΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου

LinkWithin