Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

14 Μαΐου 2013

Στην επιστράτευση απαντάμε τώρα με απεργία!


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 13/05/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:58
Πληροφορίες
:
Χονδρός Δημήτρης
ΠΡΟΣ:Σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης 
:
6976256581

Site
:
elmez.blogspot.gr

e-mail
:

ΘΕΜΑ: «Την Τρίτη η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Όλοι στην απεργία!»

Στην επιστράτευση της κυβέρνησης απαντάμε τώρα με απεργία!
Όλοι στο δρόμο!

Όλοι μαζί συμμετέχουμε στην Απεργιακή Συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Ζακύνθου τη Τρίτη 14 Μάη στις 10 πμ στην Περιφέρεια (Νομαρχία Ζακύνθου).

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καλεί στην 24η απεργία της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην απόφαση της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για «προληπτική» επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Ο αντιδραστικός κατήφορος της καταστολής, απέναντι ακόμα και στη σκέψη για απεργία, είναι επακόλουθο της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Τα κόμματα της αστικής διαχείρισης και του ευρωμονόδρομου, που βυθίζουν τα παιδιά του λαού στον υποσιτισμό, στην αμάθεια και ορθώνουν διαρκώς μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς έχουν το θράσος να μιλούν για προστασία των δικαιωμάτων των μαθητών! 

Είναι οι ίδιοι που θέτουν προληπτικά(!) στο γύψο τον αγώνα ενάντια στο Σχολείο ΑΕ, στη λεγόμενη αξιολόγηση και στις χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών που συνεπάγεται. Δάσκαλος σκυφτός κι αμόρφωτος λαός πάνε χέρι – χέρι.


Τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών στροβιλίζουν σαν όρνια πάνω από το πτώμα των όποιων στοιχείων δημόσιας δωρεάν παιδείας έχουν απομείνει. Λασπολογούν σε βάρος των εκπαιδευτικών και θέλουν μαζί με την κυβέρνηση να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Να μην περάσει η τρομοκρατία.
Να αρθεί η επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Να μην περάσει ο κοινωνικός αυτοματισμός.
Η επιστράτευση να ακυρωθεί στην πράξη
.

Να μην αποδεχθούμε ότι μέσα από τις επιστρατεύσεις, την τρομοκρατία και το δόγμα «Νόμος και Τάξη» θα εφαρμόζονται απρόσκοπτα οι νόμοι του κεφαλαίου. Ταξική Αλληλεγγύη – Κανείς μόνος στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. 

Καλούμε όλα τα σωματεία του δημόσιου τομέα στο νησί να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στην συγκέντρωση της ΕΛΜΕΖ και να καταδικάσουν τις κυβερνητικές επιλογές και να εκφράσουν έμπρακτα  και αγωνιστικά την αλληλεγγύη τους.

Κάλεσμα και σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση
  • Την ΤΡΙΤΗ 14 Μάη οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Ζακύνθου δίνουμε μαζικό «παρών» και στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 μμ στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου.

LinkWithin