Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

14 Νοεμβρίου 2013

Για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 14/11/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:132
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου θεωρεί ότι 40 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι αγώνες του λαού και της νεολαίας παραμένουν αδικαίωτοι, παρά τις όποιες σημαντικές κατακτήσεις πέτυχε το κίνημα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας.

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποκάλυψε το βρόμικο ρόλο της φασιστικής χούντας και τις μεταμφιέσεις της και ήταν η ληξιαρχική πράξη θανάτου της. Το Πολυτεχνείο ήταν η κορωνίδα μακρόχρονης και παράνομης πάλης στη διάρκεια της χούντας, ήταν το σύμβολο του μαζικού λαϊκού αγώνα στον οποίο συμμετείχαν μαζικά εργάτες, φοιτητές και μαθητές με αιτήματα που αφορούσαν την απαίτηση του λαού για εργασία και παιδεία που να ανταποκρίνονται σε μια αξιοπρεπή ζωή.

Τα αιτήματα αυτά, όπως και τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα «έξω αι ΗΠΑ» και «έξω το ΝΑΤΟ» στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου χαράχτηκαν ανεξίτηλα στην ιστορική μνήμη του λαού και αποτελούν και σήμερα οδηγό για το εργατικό και το λαϊκό κίνημα. Πράγματι, η αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και Ε.Ε. και ο αγώνας του λαού για εξουσία που ο ίδιος θα είναι κύριος του πλούτου που παράγει, ανατρέποντας την εξουσία των μονοπωλίων, είναι η συμπύκνωση του μηνύματος του Πολυτεχνείου στην εποχή μας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου αποφασίζει κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή της ΕΛΜΕΖ στον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί τους συναδέλφους στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ την Κυριακή 17 Νοέμβρη και ώρα 7 μ.μ. στο παλιό ΕΚΖ.




LinkWithin