Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

09 Νοεμβρίου 2013

Καταδίκη της επίθεσης στην ΕΡΤ


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 9/11/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

Αρ. Πρωτ.:131
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr



ΘΕΜΑ: «Καταδίκη της επίθεσης στην ΕΡΤ»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου ομόφωνα καταδικάζει την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους εργαζομένους που περιφρουρούσαν το κτήριο, προχώρησαν σε χρήση χημικών και προσήγαγαν τέσσερα άτομα που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα και πέρασαν…χειροπέδες στην κεντρική είσοδο του κτηρίου!

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τους εργαζομένους της ΕΡΤ που για πέντε μήνες υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους στην εργασία, που για πέντε μήνες αντιστάθηκαν στη βάρβαρη πολιτική των μονοπωλίων και της Ε.Ε. που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μετά την ΕΡΤ, ακολουθούν απολύσεις στα ΕΑΣ και σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις, ενώ η απειλή της διαθεσιμότητας-απόλυσης είναι υπαρκτή και για τους εκπαιδευτικούς. Για να περάσει αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα η συγκυβέρνηση καταφεύγει στο γνωστό δόγμα «Νόμος και Τάξη» προκειμένου να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς των αφεντικών της, των ελληνικών και ξένων μονοπωλίων και της Ε.Ε.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την ανυποχώρητη πάλη όλων των εργαζομένων!


Μόνο με αγώνα μαζικό, οργανωμένο, συνεπή και συνεχή με αγώνα που να δείχνει τους πραγματικούς υπεύθυνους, δηλαδή τα μονοπώλια, την Ε.Ε. και τα κόμματα-υπηρέτες τους, μπορούμε να απαντήσουμε. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να φοβούνται. Αντιθέτως οφείλουν να οργανώσουν την πάλη τους και την αντίστασή τους, οφείλουν να αντισταθούν και να ανατρέψουν την πολιτική που τους οδηγεί στην εξαθλίωση και την ανεργία.

Έχουμε τη δύναμη να δείξουμε ότι εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου της κοινωνίας, ότι μπορούμε να πάρουμε στα χέρια μας τη διαχείριση του πλούτου που παράγουμε και να οργανώσουμε την κοινωνία με βάση τα δικά μας συμφέροντα και τις ανάγκες και όχι με βάση τα κέρδη μιας δράκας πλουτοκρατών που παρασιτούν σε βάρος ολόκληρης της υπόλοιπης κοινωνίας.


LinkWithin