Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

21 Νοεμβρίου 2013

Καταδίκη της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 21/11/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:135
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr



ΘΕΜΑ: «Καταδίκη της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου ομόφωνα καταδικάζει τη νέα απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης αυτή τη φορά στην Κεφαλονιά. Ακολουθώντας το δόγμα «Νόμος και Τάξη» η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει στήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα κυριολεκτικά βιομηχανία διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μόνο στη Ζάκυνθο, το Νοέμβριο έχουν στηθεί τρία δικαστήρια σε βάρος συνδικαλιστών για τη δράση τους! Στο πλαίσιο αυτό της τρομοκράτησης του εργατικού κινήματος εντάσσεται και η προκλητική και πρωτοφανής δίωξη εννέα εργαζομένων (στην πλειοψηφία τους μέλη Δ.Σ.) οι οποίοι την Πρωτομαγιά του 2013 ενημέρωναν και καλούσαν τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στην Πρωτομαγιάτικη απεργία. 

Η συγκυβέρνηση, πιστός υπηρέτης των εφοπλιστών και των συμφερόντων τους, δε διστάζει να ποινικοποιήσει ακόμα και την Πρωτομαγιάτικη απεργία για να κάνει πλάτες στα αφεντικά. Αυτοί που δίνουν εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων στους εφοπλιστές, που έχουν οδηγήσει ναυτεργάτες στην ανεργία και υποχρεώνουν, όσους ακόμα έχουν δουλειά, να εργάζονται απλήρωτοι και ανασφάλιστοι σε άθλιες συνθήκες, που έχουν καταστήσει πολυτέλεια τη μετακίνηση από και προς τα νησιά, οι ίδιοι στήνουν δικαστήρια ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Τώρα που τους τέλειωσε το καρότο, τους έχει μείνει μόνο το μαστίγιο.

Απαιτούμε:


  • Εδώ και τώρα παύση κάθε διαδικασίας ποινικής δίωξης της πρωτομαγιάτικης απεργίας στην Κεφαλονιά
  • Άμεση και χωρίς όρους και προϋποθέσεις παύση όλων των διώξεων για συνδικαλιστική δράση
  • Να τσακιστεί το δόγμα «Νόμος και Τάξη» που επιβάλλουν τα μονοπώλια σε συνθήκες κρίσης ανεξαρτήτως τους μείγματος πολιτικής που εφαρμόζεται.



LinkWithin