Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

14 Νοεμβρίου 2013

Όχι στον αποκλεισμό σωματείων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 14/11/2013
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:133
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Όχι στον αποκλεισμό σωματείων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ»

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, η επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση, τρόικα και πλουτοκρατία συνεχίζεται αμείωτη.
Σε αυτές τις συνθήκες η ενότητα όλων των κλάδων, όλων των εργαζομένων είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία. Δεν χωράει κανένας αποκλεισμός, κανενός σωματείου, κανενός συναδέλφου.

Η ενότητα απαιτεί σωματεία οργανωτές της πάλης, που τραβάνε στην οργάνωση και την ευθύνη της πάλης όλους τους εργαζόμενους. Που δεν τους διαχωρίσουν σε μόνιμους και συμβασιούχους, σε «συνεταιριστές» και «με μπλοκάκι». Είναι υποχρέωση κάθε Σωματείου, που θέλει στοιχειωδώς να εκτελεί τα καθήκοντά του προς τους εργαζόμενους τους οποίους εκπροσωπεί να δέχεται στις γραμμές του το σύνολο των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας.
Για τους λόγους αυτούς το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου απαιτεί ομόφωνα να μην αποκλειστούν τα σωματεία στο χώρο των ΟΤΑ που έδωσαν δικαίωμα ψήφου στους συμβασιούχους.

Σε τοπικό επίπεδο η ΕΛΜΕΖ, αλλά και ευρύτερα οι Σύλλογοι δασκάλων και νηπιαγωγών, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, εδώ και χρόνια, δίνουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, ανεξάρτητα αν είναι μόνιμοι, αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι, εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ ή μέσω άλλου προγράμματος. Η στάση αυτή υπηρετεί την ενότητα όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται στο δημόσιο σχολείο. Επιβάλλεται άλλωστε από τις ίδιες τις εξελίξεις. Νέες μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας προωθούνται από κυβέρνηση-Ε.Ε., στα πλαίσια του «νέου σχολείου». Ελαστικές εργασιακές σχέσεις που αντικαθιστούν τη μόνιμη και σταθερή εργασία (προσλήψεις μέσω κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, μέσω ΕΣΠΑ, με μπλοκάκι, πρακτικάριοι κ.ο.κ.). Από τα ίδια τα πράγματα λοιπόν, τις ίδιες τις εξελίξεις, η ισότιμη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο σωματείο, είναι αυτονόητη, επιβεβλημένη.
Αντιθέτως, η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ απέκλεισε από την Ομοσπονδία 18 σωματεία, επειδή έκαναν το αυτονόητο, δηλαδή έδωσαν δικαίωμα ψήφου στους συμβασιούχους για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Θεσσαλονίκη 2012).


Η πράξη αυτή της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι ενέργεια ηθικά και συνδικαλιστικά απαράδεκτη, διαχωρίζει τους εργαζόμενους, αποδυναμώνει τον αγώνα. Πρέπει να ανακληθεί εδώ και τώρα. Ανάμεσα στα άλλα, αλλοιώνει και τους συσχετισμούς στο επερχόμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να προχωρήσει άμεσα σε έκτακτο, γνήσιο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για την πραγματοποίηση ενός γνήσιου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, χωρίς αποκλεισμούς Ομοσπονδιών, σωματείων και συνδικαλιστών, που έπραξαν το αυτονόητο: έδωσαν ισότιμα συνδικαλιστικά δικαιώματα, δικαίωμα ψήφου και στους συμβασιούχους συναδέλφους. Κάτι δηλαδή, το δικό μας σωματείο πράττει ορθά εδώ και χρόνια.

Όλοι στα συνδικάτα, όλοι στον αγώνα
Ενότητα και πάλη για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική



LinkWithin