Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

16 Ιουνίου 2014

Κινητοποίηση ενάντια στα σεμινάρια 19-20/6 στις 15:00 στο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 11/6/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:33
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Κινητοποίηση ενάντια στα σεμινάρια 19-20/6 στις 15:00 στο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου»

ΟΧΙ στα σεμινάρια για την προώθηση της επέλασης ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, της εξαθλίωσης και των απολύσεων των εκπαιδευτικών!!!

Μαζί δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς, εργαζόμενοι στην

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Πέμπτη και Παρασκευή 19 και 20 Ιούνη στις 15:00 έξω από το Δημοτικό Σχολείο Κάμπου

Να μη λείψει κανείς και καμία!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ κατά πλειοψηφία εκτιμά ότι συγκυβέρνηση – πλουτοκρατία - ΕΕ – Υπουργείο Παιδείας δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Προχωράνε στα σεμινάρια «επιμόρφωσης» διευθυντών σχολείων για τις αναδιαρθρώσεις και τις απολύσεις μέσω της αξιολόγησης, την Πέμπτη 19 Ιούνη και την Παρασκευή 20 Ιούνη, στο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου.

Επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του σχολείου και του δημόσιου τομέα της οικονομίας ευρύτερα. Γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο σε όλους τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι «διαρθρωτικές» αλλαγές στην εκπαίδευση στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων για ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία. Στόχος του αντιδραστικού ελέγχου («αξιολόγησης») είναι να πλήξουν μόνο τα εργασιακά των καθηγητών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση γίνονται ταυτόχρονα με την προώθηση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, το τσάκισμα των μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, την επέλαση ενάντια στο δικαίωμα της ασφάλισης και της υγείας-πρόνοιας. Ήδη και στην εκπαίδευση κάνουν την εμφάνισή τους προγράμματα κοινωφελούς με πενταμηνίτες συναδέλφους (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ) με μάξιμουμ τα 490 ευρώ / μήνα, ανασφάλιστους που πληρώνονται με μεροκάματο. Αυτό το μεσαίωνα θέλουν να γενικεύσουν για όλους.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ δεν το κρύβουν ότι ετοιμάζουν μέσω και του αντιδραστικού κρατικού ελέγχου, της λεγόμενης αξιολόγησης, 11 χιλιάδες απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.
Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να ανατραπεί. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης – μεγαλοεπιχειρηματιών - ΕΕ, πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Δεν περιμένουμε καμία λύση «από τα πάνω», από τους λεγόμενους παλιούς ή νέους κυβερνητικούς «σωτήρες». Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για λύσεις σε όφελος του λαού έξω από τους ταξικούς - λαϊκούς αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο έγγραφο του ΙΝΕΠ με Α.Π. 5166/19-5-2014, ως ημ/νίες πραγματοποίησης των σεμιναρίων για τη Ζάκυνθο ορίζονται 26 και 27/6. Ωστόσο κάτω από το κύμα αντιδράσεων που έχει ξεσηκωθεί και έχει οδηγήσει σε ματαίωση των σεμιναρίων  σε ολόκληρη την Ελλάδα, φαίνεται ότι γίνονται κινήσεις «εν κρυπτώ».

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καλεί τους Δ/ντές των σχολείων της Β΄θμιας σε συνάντηση-σύσκεψη την Τετάρτη 18/6 στο 3ο Γυμνάσιο Ζακύνθου στις 20.30.

Επιπλέον, το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας 4.00 – 7.00 και 7.00 – 10.00 μ.μ. στις 19 και 20/6,  προκειμένου οι Δ/ντές των σχολείων να μη συμμετάσχουν στα σεμινάρια επιμόρφωσης.

Όλοι στον Αγώνα, όλοι στους δρόμους. Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση τώρα.
ΟΧΙ σε ΟΛΕΣ τις απολύσεις-ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες.

·         Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.
·         Μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
·         Αντιστεκόμαστε στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
·         Όχι στη σύνδεση μισθού - αξιολόγησης.
·         Να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των εκπαιδευτικών και όλων των δημοσίων υπαλλήλων, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.
·         Κανένας διευθυντής σχολείου να μη γίνει αξιολογητής. Δεν έχουν θέση στα σωματεία οι αξιολογητές.
·         Δίνουμε τη μάχη στους Συλλόγους Διδασκόντων, να μην υιοθετηθούν οι δείκτες αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, δηλαδή συνολικά η διαδικασία και το περιεχόμενο της αυτοαξιολόγησης. Στη βάση αυτή καταθέτουμε συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο ζητάμε να το υιοθετήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων.

 
Το Δ.Σ.

LinkWithin