Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

15 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση για την καθυστέρηση των μεταθέσεων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 11/6/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:32
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Ανακοίνωση για την καθυστέρηση των μεταθέσεων»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ ομόφωνα εκφράζει την ανησυχία του για την καθυστέρηση των μεταθέσεων. Είναι σκόπιμη και όχι διαδικαστικής φύσης η μη έκδοση των εγκυκλίων για τον προσδιορισμό των κενών της επόμενης σχολικής χρονιάς, βάσει των οποίων πραγματοποιούνται και οι μεταθέσεις.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ θεωρεί ότι το Υπουργείο θα συνεκτιμήσει τα αποτελέσματα της τράπεζας θεμάτων στο Λύκειο, τη μείωση του αριθμού των μαθητών, τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών και άλλες «παραμέτρους» ώστε να ευθυγραμμίσει τα κενά των σχολείων με το πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της μόνιμης επιτήρησης από την ΕΕ, έχοντας, δηλαδή, ως δεδομένα την ανυπαρξία προσλήψεων, τις νέες καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων, τις περικοπές τμημάτων – κατευθύνσεων – επιλογών κ.λπ.

Ακόμη περισσότερο, το Υπουργείο λογαριάζει να γενικεύσει το θεσμό της «κοινωφελούς εργασίας», ώστε να καλύπτονται οι όποιες ανάγκες με ανασφάλιστη και πάμφθηνη εργασία. Εξάλλου, είναι ακόμη σε εκκρεμότητα οι υπογραφή των μετατάξεων και η οριστικοποίηση των μορίων εκατοντάδων εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί μετατρέπονται ακόμη μια φορά σε ομήρους και έρμαια των κυβερνητικών επιλογών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ απαιτεί να προχωρήσουν άμεσα οι μεταθέσεις και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με κενά προσδιορισμένα βάσει των πραγματικών αναγκών (δηλ. με κατάργηση του νέου σχολείου και της τράπεζας θεμάτων, 20άρια τμήματα το πολύ κλπ). Καμία περαιτέρω παραμονή των εκπαιδευτικών στα σχολεία προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ατέρμονες διαδικασίες του ΥΠΑΙΘ.



Το Δ.Σ.


LinkWithin