Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

27 Ιουνίου 2014

Για την υδρόλυση των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 26/6/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:35
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Για την υδρόλυση των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου κατά πλειοψηφία καταγγέλλει την προσπάθεια των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ να κάνουν υδρόλυση στα χημικά της Συρίας εν πλω στη Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας το αμερικανικό πλοίο «Cape Ray». Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κατ’ ουσία στέκεται αρωγός σε αυτή την προσπάθεια των ιμπεριαλιστών, καθώς το μόνο που ζητά, είναι «λήψη απαραίτητων μέσων προστασίας», την ίδια ώρα που δήθεν κόπτεται και ενδιαφέρεται για την «προστασία του περιβάλλοντος». Τρεις ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, δημοσιεύτηκε ΦΕΚ που αναφέρει ότι τουλάχιστον μέχρι τις 22 Ιουλίου απαγορεύεται το ψάρεμα νοτιοδυτικά της Κρήτης, νότια της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, ενώ το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης κάνει λόγο για «προστασία των οικοσυστημάτων, των αλιευμάτων και του γόνου»!

Την ίδια ώρα μια σειρά τοπικών αρχών «ποιούν την νήσσαν» για το θέμα. Σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Ζακύνθου αναφέρεται ρητά ότι «χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Νορβηγία, το Βέλγιο και η Αλβανία -οι οποίες διαθέτουν εγκαταστάσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων επικίνδυνων αποβλήτων- έχουν ήδη αρνηθεί την καταστροφή των χημικών όπλων εντός των συνόρων τους, επικαλούμενες “έλλειψη υποδομών”.»

Δεν πρέπει να διαφύγει την προσοχή μας ότι η όλη αυτή δράση είναι προϊόν των σχεδιασμών των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σχεδιασμών στους οποίους η Ελλάδα μετείχε και μετέχει ενεργά. Πέρα από το επικίνδυνο των εμπλοκών στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για το λαό, πλέον τίθενται σοβαρά ζητήματα για την υγεία και τη ζωή του. Ο κίνδυνος να μολυνθεί η Μεσόγειος και τα νερά της Ζακύνθου με χημικά τοξικά απόβλητα είναι άμεσος και υπαρκτός.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ θεωρεί ότι η επιλογή των περιοχών για την υδρόλυση των χημικών της Συρίας είναι ενδεχόμενο να σχετίζεται με την επιτάχυνση της ανεξέλεγκτης άντλησης υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου αλλά και με την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, μια και οι συγκεκριμένες περιοχές θα έχουν απονεκρωθεί.

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ είναι εχθρός των λαών και υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος της ζωής μας, σε βάρος των λαών της περιοχής.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλεί σε αγώνα για να αποτραπεί η περιβαλλοντική καταστροφή της Μεσογείου και της περιοχής μας, για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού.



Το Δ.Σ.

LinkWithin