Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

24 Ιουλίου 2014

Η κυβέρνηση ξεκίνησε να θέτει συνδικαλιστές του δημοσίου σε αργία. Να μην επιτρέψουμε να μπει η δράση του λαού στο γύψο


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 17/7/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:38
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr



ΘΕΜΑ: «Η κυβέρνηση ξεκίνησε να θέτει συνδικαλιστές του δημοσίου σε αργία. Να μην επιτρέψουμε να μπει η δράση του λαού στο γύψο»


Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καταγγέλλει ομόφωνα την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να θέσει σε αργία τη συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετή εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ) Λακωνίας και Πρόεδρο του Συλλόγου Μολάων «Γ. Ρίτσος». Η συναδέλφισσα διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση, καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κ.λπ.).
Η απόφαση να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία τώρα, ενώ έχουν περάσει 5 μήνες από την παραπομπή της στο πειθαρχικό και λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του πειθαρχικού, είναι πολιτική πράξη αυταρχισμού που επιδιώκει να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και να δημιουργήσει κλίμα φόβου! Η υπόθεση αυτή εντάσσεται στις γενικότερες διαβεβαιώσεις που δίνει ο αστικός πολιτικός κόσμος στην πλουτοκρατία ότι θα βάλει το λαό στο γύψο, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Αυτή την πολιτική πρέπει να θέσει στο στόχαστρο το συνδικαλιστικό κίνημα, να την αποδομήσει και να την ανατρέψει. Ο λαός οργανωμένος και ταξικά προσανατολισμένος έχει τη δύναμη να προασπίσει τη συνδικαλιστική δράση, να αμυνθεί αποτελεσματικά και να αντεπιτεθεί.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


Το Δ.Σ.

LinkWithin