Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

24 Ιουλίου 2014

Αλληλεγγύη στο συνάδελφο Νίκο Κωστόπουλο, ηλεκτροδηγό στη ΣΤΑΣΥ, στον οποίο επιβλήθηκε η ποινή της αργίας λόγω συμμετοχής στην απεργία της ΓΣΕΕ!!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 17/7/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:39
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr



ΘΕΜΑ: «Αλληλεγγύη στο συνάδελφο Νίκο Κωστόπουλο, ηλεκτροδηγό στη ΣΤΑΣΥ, στον οποίο επιβλήθηκε η ποινή της αργίας λόγω συμμετοχής στην απεργία της ΓΣΕΕ!!»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ ομόφωνα καταδικάζει την επιβολή ποινής αργίας μιας ημέρας από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ στον ηλεκτρoδηγό Νίκο Κωστόπουλο, εκλεγμένο στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΗΕΚ με τη ΔΑΣ, επειδή στις 9/4/2014 συμμετείχε στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ κόντρα στην επιστράτευση που είναι σε ισχύ ενάμιση χρόνο. Η ενέργεια αυτή καθώς και ο πειθαρχικός έλεγχος που βρίσκεται σε εξέλιξη και για άλλους εργαζόμενους που αγνόησαν την επιστράτευση και απέργησαν έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να επιβάλει σιγή νεκροταφείου, να οδηγήσει σε παραίτηση από το θεμελιώδες δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ ενώνει τη φωνή του με όλα τα σωματεία και τις δυνάμεις που αντιστέκονται στην ενέργεια της διοίκησης και αντιδρούν ουσιαστικά πιέζοντας να μη νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων το «δικαίωμα» της κυβέρνησης να εφαρμόζει μέτρα όπως η επίταξη και της διοίκησης να ποινικοποιεί τους αγώνες πρωτοπόρων εργατών. Η στάση εργασίας την Πρωτομαγιά δείχνει ότι η μαζική συμμετοχή μπορεί να φέρει αποτέλεσμα στο ουσιαστικό σπάσιμο της επιστράτευσης, με τέτοια αγωνιστικά βήματα μπορούμε να τους αναγκάσουμε να άρουν την επίταξη.

Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι ταξικές δυνάμεις δεν τρομοκρατούνται με τέτοιες ενέργειες, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μαχητικά, πρωτοπόρα, με περισσότερο πείσμα κόντρα στις στοχεύσεις των διοικήσεων.


Απαιτούμε:
·         Να μην εφαρμοστεί η ποινή στο συνάδελφο Κωστόπουλο
·         Να μη συνεχιστεί η πειθαρχική διαδικασία για τους υπόλοιπους απεργούς
·         Άρση της επίταξης
·         Άμεση άρση της επιστράτευσης όλων των επιστρατευμένων εργαζομένων.

Το Δ.Σ.


LinkWithin