Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

24 Ιουλίου 2014

Άμεση άρση της επιστράτευσης των απεργών της ΔΕΗ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 17/7/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.:40
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Άμεση άρση της επιστράτευσης των απεργών της ΔΕΗ»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ ομόφωνα καταγγέλλει την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Η συγκυβέρνηση εφαρμόζει απέναντι στους εργαζομένους της ΔΕΗ την πολιτική του «μαστιγίου», τώρα που πλέον δεν θέλει ούτε μπορεί να ακολουθήσει την πολιτική του «καρότου», πολιτική που εφάρμοσε απέναντι στους εκπαιδευτικούς, τους ναυτεργάτες, τους εργαζομένους του μετρό, στους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η επίθεση της συγκυβέρνησης αφορά όλους τους εργαζομένους σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα και είναι συνδεδεμένη με την επιχείρηση γενικευμένης νομοθετικής κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία που επιδιώκουν πλουτοκρατία, ΕΕ και συγκυβέρνηση.
Είναι μονόδρομος η αλληλεγγύη προς τους εργαζομένους της ΔΕΗ, ώστε να τσακιστεί ο αυταρχισμός και να ανατραπεί η πολιτική στην οποία στηρίζεται. Καμία νομιμοποίηση στο νόμο που προωθείται στη βουλή. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Καμία ανοχή στο ήδη υπάρχον ιδιωτικό και ιδιωτικοοικονομικό καθεστώς στην ενέργεια ούτε στη γραμμή της ΕΕ για περαιτέρω απελευθέρωσή της.
Για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγουν νικητές σε αυτή τη σύγκρουση με ΕΕ-πλουτοκρατία-κόμματα του ευρωμονόδρομου που στηρίζουν την πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας οφείλουν να πάρουν στα χέρια τους τον παραγόμενο πλούτο, οφείλουν να τον κάνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία. Μόνο όταν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πάρουν στα χέρια τους την οικονομία, η ενέργεια θα υπηρετεί μια ανάπτυξη που δεν θα έχει στο κέντρο το κέρδος αλλά τις λαϊκές ανάγκες.


Το Δ.Σ.

LinkWithin