Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

24 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση για την τράπεζα θεμάτων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 17/7/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 41
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr



ΘΕΜΑ: «Ανακοίνωση για την τράπεζα θεμάτων»


Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καταγγέλλει ομόφωνα τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με την τράπεζα θεμάτων. Μετά τα αποτελέσματα της εφαρμογής της τράπεζας θεμάτων σε βάρος των μαθητών σε πανελλαδικό επίπεδο, το Υπουργείο επιχειρεί με διαδοχικές ρυθμίσεις και τροπολογίες να συγκαλύψει τις ευθύνες του και τη στρατηγική του τροποποιώντας δήθεν προς το καλύτερο τις παραμέτρους με βάση τις οποίες κάποιος μαθητής προβιβάζεται στην επόμενη τάξη.

Αυτές οι εξελίξεις πιστοποιούν ότι το Υπουργείο κινείται στην κατεύθυνση της αναζήτησης νέων μοχλών απόρριψης των μαθητών από το σχολείο. Άλλωστε στελέχη του δήλωσαν πως είναι εντός πλαισίου των ευρωπαϊκών δεδομένων το 15% των μαθητών να παραπέμπεται ή να αποτυγχάνει, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνει το σχολείο και να στρέφεται πρόωρα στην κατάρτιση και τη μαθητεία. Το ίδιο δηλαδή το Υπουργείο συνειδητά «πριμοδοτεί» τη μαθητική διαρροή.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ εγκαίρως, με την ανοιχτή επιστολή προς γονείς και μαθητές (Α.Π. 31/11-5-2014) είχε προειδοποιήσει συναδέλφους, γονείς και μαθητές για τον πραγματικό στόχο της τράπεζας θεμάτων που δεν είναι άλλος από το να γιγαντωθεί η παραπαιδεία και το να στραφούν οι μαθητές στην πρόωρη κατάρτιση και τη μαθητεία. Άλλωστε αυτή είναι η σαφής και ξεκάθαρη επιλογή των μονοπωλίων, της ΕΕ και της συγκυβέρνησης, προκειμένου οι καπιταλιστικές οικονομίες των χωρών της ΕΕ να γίνουν πιο ανταγωνιστικές: λίγοι και εκλεκτοί να ολοκληρώνουν την εκπαίδευση και τα παιδιά των εργατικών – λαϊκών οικογενειών να γίνονται μισθωτοί σκλάβοι των 300 ευρώ χωρίς μόρφωση και χωρίς δικαιώματα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές σε αγώνα για:


§         Κατάργηση του Νόμου 4186/13 για την αναδιάρθρωση του Λυκείου και της ΤΕΕ, όλων των νόμων για το «Νέο Σχολείο» και της τράπεζας θεμάτων.
§         Κατάργηση του σχολείου της αγοράς και της ΕΕ, όλου του νομοθετικού πλαισίου για την πρόωρη κατάρτιση και τη μαθητεία μετά το γυμνάσιο.
§         Ενιαίο 12χρονο αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο, αντίστοιχο με τις ανάγκες και τα οράματα της νεολαίας και του λαού μας.
§         Η επαγγελματική εκπαίδευση να ξεκινά μετά το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο είτε στις ανώτατες είτε στις επαγγελματικές σχολές.


Το Δ.Σ.



LinkWithin