Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

10 Νοεμβρίου 2014

Δράσεις και κινητοποίηση για τα κενά εκπαιδευτικών, την έλλειψη γραμματέων, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών στα σχολεία

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 09/11/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 50
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης, ΔΔΕ
:
 6978936176
Κοιν: MME
Site
:

e-mail
:


ΘΕΜΑ: «Δράσεις και κινητοποίηση για τα κενά εκπαιδευτικών, την έλλειψη γραμματέων, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών στα σχολεία»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ κατά πλειοψηφία καταγγέλλει την πολιτική ΕΕ και συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που οδηγεί τα σχολεία να λειτουργούν υποστελεχωμένα σε εκπαιδευτικό και υπόλοιπο βοηθητικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα (10/11), ακόμα και με βάση τα στοιχεία της ΔΔΕ Ζακύνθου που απέχουν από τα αιτήματα του κλάδου (20 μαθητές ανά τμήμα Γενικής Παιδείας σε Γυμνάσια και Λύκεια, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια), λείπουν τουλάχιστον 20 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων από τα σχολεία της Ζακύνθου.

Επιπλέον όλα τα σχολεία του νησιού, με ευθύνη της συγκυβέρνησης, έχουν μείνει χωρίς ουσιαστική φύλαξη, λόγω της απόλυσης των σχολικών φυλάκων.

Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση αναφορικά με τη γραμματειακή υποστήριξη των σχολείων την οποία καλούνται να διεκπεραιώσουν οι συνάδελφοι, ενώ δεν αποτελεί δική τους αρμοδιότητα.

Η τραγική κατάσταση στα σχολεία ολοκληρώνεται με τις σχολικές καθαρίστριες από τις οποίες πολλές παραμένουν απλήρωτες εδώ και δύο μήνες και με οφειλές δεδουλευμένων από πέρυσι.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ διεκδικεί:
1.  Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών-κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους εκπαιδευτικούς.
2.  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο.
3.  Άμεση επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων με καθεστώς μονιμότητας
4.  Άμεση πρόσληψη μόνιμου διοικητικού προσωπικού σε όλα τα σχολεία για τις ανάγκες γραμματειακής υποστήριξης των σχολείων-καμία ανάθεση γραμματειακών καθηκόντων σε συναδέλφους.
5.  Εξόφληση των δεδουλευμένων του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων-πρόσληψή τους με καθεστώς μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα

Για τη διεκδίκηση των παραπάνω το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ προγραμματίζει τις εξής δράσεις:



1.  Σύσκεψη με τους Συλλόγους Γονέων και τα 15μελή την Τετάρτη 12/11 στις 20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου για τα ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων (κάλυψη κενών με μόνιμους εκπ/κούς, κάλυψη των κενών γραμματείας στα Σχολεία με μόνιμο διοικητικό προσωπικό, επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας, εξόφληση των δεδουλευμένων του προσωπικού καθαριότητας και άμεση πρόσληψή του με καθεστώς μόνιμης εργασίας
2.  Σύσκεψη με τους Δ/ντες των Σχολείων την Πέμπτη 13/11 στις 9.30 μ.μ. στο 3ο Γυμνάσιο Ζακύνθου για τα ζητήματα γραμματείας, φύλαξης και καθαριότητας των σχολείων
3.  Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Ζακύνθου την Παρασκευή 14/11 στη 1 μ.μ. για το ζήτημα της κάλυψης των κενών των σχολείων με μόνιμο προσωπικό και ακολούθως παράσταση διαμαρτυρίας σε Δήμο και Περιφέρεια για τα ζητήματα της στελέχωσης των σχολείων με μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα, τη γραμματειακή υποστήριξη και τη φύλαξη των σχολείων.
Το Δ.Σ.


LinkWithin