Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

16 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 13/11/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 56
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ,
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr

ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου ομόφωνα καταγγέλλει τις απαξιωτικές δηλώσεις του υπουργού παιδείας σε τηλεοπτικό σταθμό με αφορμή τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Οι δηλώσεις του, αποτελούν ακραίο δείγμα έσχατης περιφρόνησης προς τις χιλιάδες των εκπαιδευτικών της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αλλά και προς τις χιλιάδες των καθηγητών - μελών της ΟΛΜΕ.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι ο επιχειρών να ασκήσει υπουργικά καθήκοντα στην παιδεία κ. Ανδρέας Λοβέρδος δεν δίστασε να αμφισβητήσει το δικαίωμα του προέδρου της ΟΛΜΕ να εκφέρει άποψη σχετικά με το τι ωφελεί και τι βλάπτει παιδαγωγικά τα παιδιά, με το απαράδεκτο «επιχείρημα» ότι είναι «νοσηλευτής».

Αλήθεια, αγνοεί ο κ. υπουργός ότι ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είναι ο εκλεγμένος, με καθ΄ όλα δημοκρατικές διαδικασίες, εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης;


Αγνοεί ότι στους εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, όπως και σε κάθε εκπαιδευτικό, εμπιστεύεται η πολιτεία όχι μόνο την επαγγελματική ειδίκευση αλλά και την ευρύτερη διαμόρφωση της προσωπικότητας χιλιάδων νέων, που θα είναι και αυτοί με ισότιμο τρόπο μελλοντικοί πολίτες; Ή μήπως θεωρεί ότι πρόκειται για εκπαιδευτικούς και μαθητές «β΄ κατηγορίας»; Αγνοεί ότι οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της ΤΕΕ έχουν παιδαγωγική επάρκεια από την ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ);

Αμετροέπεια, εμπάθεια, έλλειψη ψυχραιμίας και άγνοια δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζουν το πρόσωπο στο οποίο αναθέτει η πολιτεία την ευθύνη της εκπαίδευσης της νέας γενιάς.

Οι εκπαιδευτικοί, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέσα από τις συνδικαλιστικές μας συλλογικότητες, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης αλλά συνάμα επικίνδυνης και καταστροφικής για το μέλλον του τόπου πολιτικής.

Το Δ.Σ.


LinkWithin