Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

16 Νοεμβρίου 2014

Να υπογραφούν άμεσα οι συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 13/11/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 54
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ,
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Να υπογραφούν άμεσα οι συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει ομόφωνα την προκλητική στάση του Υπουργού Παιδείας αναφορικά με το ζήτημα των παραιτήσεων-συνταξιοδοτήσεων συναδέλφων.

Ο ίδιος ο Υπουργός που ομολογεί κυνικά ότι η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ αφήνει τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς και με χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες ακόμα και σήμερα, σχεδόν ενάμιση μήνα από την έναρξη του σχολικού έτους βρήκε τον "ένοχο" για τα κενά αυτά: τους εκπαιδευτικούς που καταθέτουν αίτηση για συνταξιοδότηση!
Στη βάση αυτή, αρνείται να κάνει δεκτές τις παραιτήσεις-συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων με 30-35 χρόνια υπηρεσίας και με σοβαρά προβλήματα υγείας ή σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, με το αιτιολογικό ότι αυτές έγιναν εκπρόθεσμα.(λες και τα οικογενειακά προβλήματα προκύπτουν με βάση το πρόγραμμα του κάθε Υπουργού)!
Χαρακτηριστικό της υποκρισίας είναι ότι οι αιτήσεις παραίτησης-συνταξιοδότησης που απορρίφθηκαν ανέρχονται σε 300, όταν τα κενά είναι τουλάχιστον 4000 σε όλη την Ελλάδα.
Επίσης, ακόμα και το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο προβλέπει τη δυνατότητα παραίτησης λόγω συνταξιοδότησης, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, για σοβαρούς λόγους υγείας ή σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου θεωρεί ότι είναι αναφαίρετο το δικαίωμα των συναδέλφων στην παραίτηση-συνταξιοδότηση, όποτε συμπληρώνουν τα απαραίτητα χρόνια προϋπηρεσίας και κατοχυρώνουν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν.
Ειδικότερα, απαιτεί  την άμεση ανάκληση της απόφασης του Υπουργού και την υπογραφή των παραιτήσεων-συνταξιοδοτήσεων, για σοβαρούς λόγους υγείας και σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, όπως προβλέπει και το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Λύση υπάρχει και είναι μία για να καλυφθούν τα κενά:
οι μόνιμοι μαζικοί διορισμοί χιλιάδων εκπαιδευτικών, η μονιμοποίηση των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
10.30 στο παλιό Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου

Το Δ.Σ.


LinkWithin