Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

14 Νοεμβρίου 2014

Για το θέμα των γραμματειών των σχολείων

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 13/11/2014
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 52
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία, ΔΔΕ,
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ
Site
:

e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Για το θέμα των γραμματειών των σχολείων»

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου κατόπιν της συνάντησης με τους Δ/ντές των σχολείων στις 13/11 και πληροφοριών σχετικών με τη λειτουργία της γραμματείας σε σχολεία του νησιού, ομόφωνα εκτιμά τα εξής:

  1. οι συνάδελφοι πρέπει να αρνηθούν να αναλάβουν τα καθήκοντα της γραμματείας. Τα καθήκοντα αυτά δεν ανήκουν στο έργο (εκπαιδευτικό και διοικητικό) το οποίο οφείλουμε να παρέχουμε στους μαθητές και το σχολείο. Παρά το γεγονός ότι γίνεται επίκληση στο γεγονός ότι «τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν», πρέπει να γίνει κατανοητό από τους συναδέλφους ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να βάλει την προσωπική του άποψη για ομαλή λειτουργία του σχολείου του, πάνω από τα συλλογικά συμφέροντα του κλάδου.
  2. η ανάληψη καθηκόντων γραμματείας, καταστρατηγεί τα κατακτημένα δικαιώματά μας αναφορικά με το ωράριο εργασίας. Το Δ.Σ. ομόφωνα τονίζει ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα με την οποιαδήποτε δικαιολογία και με την προσωπική του στάση να παρατείνει το ωράριο παραμονής των συναδέλφων στα σχολεία. Από τη στιγμή που οι συνάδελφοι έχουν ολοκληρώσει τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα καθώς και τις εργασίες που ανέλαβαν, με βάση τον καταμερισμό εξωδιδακτικών εργασιών στην αρχή της χρονιάς, δεν είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στο χώρο του σχολείου.
  3. η θεσμοθετημένη ανάληψη γραμματείας από εκπαιδευτικούς έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την υποχρέωσή μας (συλλογική ως κλάδου και ατομική ως εργαζομένων και ως εκπαιδευτικών) απέναντι στο 1.500.000 ανέργους. Είναι πράξη βαθύτατα αντισυναδελφική προς τους ανέργους η υποκατάσταση οποιουδήποτε εργαζομένου στα καθήκοντά του. Αντιθέτως χρέος είναι να δώσουμε μάχη ατομικά και συλλογικά για διορισμούς μονίμου προσωπικού στις γραμματείες όλων των σχολείων.

Σε περίπτωση που ασκηθεί οποιαδήποτε πίεση εκ μέρους Δ/ντη σχολείου προς τους συλλόγους διδασκόντων στην κατεύθυνση της ανάληψης καθηκόντων γραμματείας, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ ομόφωνα αποφασίζει να προβεί σε ονομαστική καταγγελία του Δ/ντή.



ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ σήμερα Παρασκευή 14/11 στη 1 μ.μ. στην παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Ζακύνθου για το ζήτημα της κάλυψης των κενών των σχολείων με μόνιμο προσωπικό και ακολούθως στην παράσταση διαμαρτυρίας σε Δήμο και Περιφέρεια για τα ζητήματα της στελέχωσης των σχολείων με μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα, τη γραμματειακή υποστήριξη και τη φύλαξη των σχολείων.



Το Δ.Σ.




LinkWithin