Οι σελίδες του Ιστολογίου ανανεώνονται τακτικά μετά από κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

17 Οκτωβρίου 2017

Αλληλεγγύη στον αγώνα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου – Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 30/10 για τα κενά στα σχολεία

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ
Ζάκυνθος, 16/10/2017
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)
Αρ. Πρωτ.: 51
Πληροφορίες
:
Προβής Φώτης
ΠΡΟΣ: Σχολεία Β΄θμιας Εκπ/σης
:
 6978936176
Κοιν: ΜΜΕ, ΔΔΕ
Site
:
e-mail
:
elmezante@yahoo.gr


ΘΕΜΑ: «Αλληλεγγύη στον αγώνα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου – Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 30/10 για τα κενά στα σχολεία»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα και τις κινητοποιήσεις των μαθητών του Μουσικού Σχολείου. Οι μαθητές με συγκροτημένο και οργανωμένο τρόπο διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους για μόρφωση δημόσια και δωρεάν παιδεία με πλήρη κάλυψη όλων των κενών και ειδικά των μουσικών ειδικοτήτων, καθώς στις τελευταίες χάνονται πάνω από 200 ώρες κάθε εβδομάδα.
Σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, λείπουν εκπαιδευτικοί σχεδόν από όλα τα σχολεία της Β/θμιας του νησιού, με αποτέλεσμα τα περισσότερα να μη μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως. Οι διαβεβαιώσεις της συγκυβέρνησης για «πλήρη λειτουργία των σχολείων» αποδεικνύονται ψεύτικες και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τους μαθητές, ιδιαίτερα αυτούς των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι και το δικαίωμα στη μόρφωση θυσιάζεται στο βωμό των δημοσιονομικών στόχων.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ κηρύσσει στάση εργασίας τη Δευτέρα 30/10 και για τις ώρες 11.00-14.00 και καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές όλων των σχολείων του νησιού σε συγκέντρωση στις 12.30 στην Περιφέρεια και πορεία διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ τη, προκειμένου να απαιτήσουμε:


·         Άμεση κάλυψη όλων των κενών των σχολείων
·         Άμεση λειτουργία ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια και της πρόσθετης Διδακτικής στήριξης στα Λύκεια.
·         Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς – Ούτε μία ώρα χαμένη στα σχολεία στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς.
Το Δ.Σ.

LinkWithin